Gamfest, chefsavhopp och vinstvarningsrisken

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

RISK FÖR FLER VINSTVARNINGAR. Det har kommit flera vinstvarningar trots att två veckor återstår av det andra kvartalet. Analytiker ser risk för fler inom bland annat byggrelaterade företag och skogssektorn. (DI)

ILLAVARSLANDE SNABBT CHEFSAVHOPP I SOBI. Forskningschef Anton Hoos lämnar bolaget efter mindre än tre månader. Det innebär att Sobis vd Guido Oelkers nu är inne på sin femte forskningschef. (DI)

SBB-HAVERIET EN FEST FÖR GAMAR. Fastighetsbolaget har gått från att vara en magnet för småsparare till en uppgörelse mellan internationella kapitalförvaltningsjättar, gamfonder, stjärnrådgivare och prominenta advokatbyråer. Nu pågår giganternas kamp om bytet. Småspararna befinner sig i botten av näringskedjan. (DI)

MÅNGA VAROR HAR RYSKA KOPPLINGAR. Mondelez är långt ifrån det enda företag som har valt att stanna kvar i Ryssland. Även amerikanska Procter & Gamble, med varumärken som Always, Pampers och Gillette, är krigssponsorer enligt Ukrainas lista. Bonduelle, Nestlé, Carlsberg och Barilla är andra exempel på bolag med verksamhet i Ryssland. (DN)

FLER SVARTLISTADE VAROR I SAS SORTIMENT. Under de senaste veckorna har en rad varumärken bojkottat Marabous ägarbolag Mondelez som har svartlistats av Ukraina. SAS har också bojkottat produkterna, men missat att ta bort det franska skönhetsbolaget Yves Rocher som också har svartlistats. Nu åtgärdas det. (DN)

"KRONJUVELER" BLIVIT SPARARNAS SORGEBARN. Av börsens hundra största företag har Ericsson, H&M och Telia gått allra sämst under det senaste decenniet. Från att ha varit börsstjärnor i det svenska näringslivet är de nu spararnas sorgebarn. (SvD)

HUMANA-DOM PÅ VÄG. På onsdag kommer domen om Humanas tillstånd, som Inspektionen för vård och omsorg drog in i januari. Det är en komplex och viktig dom utifrån ett samhällsperspektiv, säger Humanas vd Johanna Rastad inför beskedet. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -