Stärkt krona, Northvoltkris och köpläge i SSAB

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

BOSTADSKRIS HOTAR NORTHVOLT. Northvolts tidsplan i Skellefteå är i fara. Orsaken är att bostadsbyggandet har tvärnitat, vilket har hindrat möjligheten att bygga vidare fabriken som Northvolt tänkt. (DI)

KRONAN STÄRKTS NÅGOT. Den svenska kronan stärktes under måndagen mot både euron och dollarn. Riskabankens beslut om att sälja valutorna pekas ut som en bidragande orsak till utvecklingen. Det var i samband med förra veckan som Riksbanken beslutat sig för att valutasäkra en del av valutareserven genom att sälja 8 miljarder amerikanska dollar och 2 miljarder euro under de kommande fyra till sex månaderna. (DN)

SVENSKAR JOBBAR MEST I NORDEN. Svenskar har bland de längsta arbetsveckorna i Västeuropa. 41,6 timmar i veckan jobbar en heltidsarbetande svensk i genomsnitt. Det kan jämföras med norrmännen som jobbar 35,5 timmar i veckan, danskarna med 35,4 timmar i veckan och finländarna med 36,2 timmar i veckan i genomsnitt. (SvD)

PRISET PÅ BENSIN OCH DIESEL SJUNKER. De ledande drivmedelskedjorna sänker priserna på bensin, diesel och så kallad biodiesel. 95-oktanig bensin sänks med 15 öre till 21:44 kronor per liter och dieselpriset sänks samtidigt med 20 öre till 26:11 kronor per liter. Biodieseln sänks också med 20 öre till 32:97 kronor per liter. (SvD)

STÅLTILLVERKARE. Handelsbankens råvaruanalytiker Christian Kopfer ser köpläge i SSAB. Samtidigt är läget svårt för branschen med ståljätten Arcelor Mittal som stänger flera masugnar i Europa. (DI)

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -