Lipigon Pharmaceuticals
Börsnoteringsaktuella Lipigon Pharmaceuticals ser goda affärsmöjligheter för Lipisense (Finwire)

2021-01-21 11:09
Börsnoteringsaktuella Lipigon Pharmaceuticals med fokus på lipidrelaterade sjukdomar ser goda affärsmöjligheter för läkemedelskandidaten Lipisense efter fas 1 och uppnådda effektdata. Det sade vd och medgrundare Stefan K Nilsson på G&W Digital Småbolagsfrukost som anordnades under onsdagen.

Lipisense är det Umeå-baserade bolagets längst framskridna läkemedelsprojekt, ett antisenseläkemedel (ASO) som riktar in sig på målproteinet ANGPTL4. Detta för lipidrelaterade sjukdomar, alltså sjukdomar som beror på störningar hur fetter hanteras i kroppen. Bolaget planerar start av kliniska fas 1-studier under 2022, med förväntade effektmått samma år.

"Vi adresserar ett viktigt medicinskt behov med en unik mekanism som ingen annan jobbar med. Vi kan därför kombinera Lipisense med andra läkemedel vilket är extra viktigt då patienterna behöver all hjälp de kan få", sade bolagschefen.

Vd:n pekar på två relevanta benchmarkaffärer, i form av Akceas licensavtal med Pfizer samt avtalet mellan Staten Biotechnology och Novo Nordisk. I båda fall rör det sig om stora avtalsvärden.

Bolaget har andra projekt på gång i preklinik, däribland ett projekt som sker i samarbete med den kinesiska bioteknikjätten Hitgen.

Tillsammans kommer de två företagen att utveckla läkemedelskandidater som aktiverar ett enzym som sedan kan användas för att behandla blodfettstörningar och hjärt-kärlsjukdomar.

"Hitgen är ett världsledande bolag inom denna teknologi som normalt jobbar med stora läkemedelsjättar. De har valt att jobba med oss baserat på vår expertis inom just lipidbiologi", förklarar vd:n.

Bolaget planerar genomföra en börsnoteringsemission på 50 miljoner kronor, där merparten öronmärks åt utveckling av Lipisense.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -