PM NYHETER I KORTHET TORSDAG 27 JANUARI (Direkt)

2022-01-27 07:22

SÄKERHETSLÄGET. Regeringen avvaktar med besked om hur den fortsatta säkerhetsdialogen ska föras med övriga partier, efter onsdagens samtal. Samtliga oppositionspartier vill se en fortsatt diskussion och statsminister Magdalena Andersson säger att det från regeringens sida inte finns någon prestige kring i vilket forum det sker. (DN, SvD)

LINDE HOPPAS. Utrikesminister Ann Linde hoppas fortfarande på det diplomatiska spåret, men säger att det finns en risk för att "allt går åt helvete" när det gäller det säkerhetspolitiska läget. (SvD)

KRONOFOGDEN. Kreditbolagen skickar fler ärenden till kronofogden. Fem kreditföretag stod för över 15 procent av alla betalningsförelägganden hos Kronofogden 2021, upp 12 procent från året före. (DI)

ÖVERGES. När Telia rapporterar på fredag är det färre svenskar än någonsin som äger aktier i telejätten. Den sjunkande populariteten beror bland annat på att många blivit besvikna genom åren, menar Nordnets sparekonom Frida Bratt. (DI)

UTDELNINGSTRYCK. Vid AB Volvos bokslut på fredag räknar analytikerna med nytt guldregn över aktieägarna. Men trycket ökar på att Volvo långsiktigt ta itu med nettokassan på omkring 45 miljarder kronor. (DI)

RENOVRÄKNINGAR. Hela beståndet av lägenheter med överkomliga hyror är på väg att renoveras bort och "renovräkningar" är en tickande social bomb, enligt 21 forskare. (SvD)

TILLBAKA PÅ ARLANDA. Norwegian återöppnar sin bas för kabinpersonal på Arlanda flygplats i april. Rekrytering av kabinpersonal har inletts och det behövs 270 personer. Vd Geir Karlsen ser positivt på utsikterna för sommaren 2022. (DI)

JÄVSMISSTANKAR. Pensionsmyndighetens köpstopp för två av Catellas fonder beror på misstankar om jäv. Dessutom har Finansinspektionen inlett ett ärende. (DI)

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Makroredaktionen +46 8 51917931 https://twitter.com/makroredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Norwegian Air Shuttle - I dag

{point.key}

Telia Company - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -