Meta Platforms
Meta investerar i Take App - en startup från Singapore (Finwire)

2022-08-15 11:56

Meta Platforms, som står bakom flera sociala nätverkstjänster, investerar i Take App. Det är en ung singaporiansk startup som grundades av Youmin Kim, tidigare teknikchef på Facebook. Det rapporterar Techcrunch.

Take App beskrivs erbjuda ett enkelt sätt för de som inte har så mycket teknisk kunskap att skapa en enkel webbplats för att underlätta onlinebeställningar. Det finns även en direktkoppling till meddelandetjänsten WhatsApp.

Restauranger är en central punkt för app-tjänsten men de samarbetar även med bagerier, livsmedelsbutiker och skönhetssalonger.

"Vårt unika försäljningsargument är att vi låter handlarna hålla direkta WhatsApp-konversationer med kunderna", förklarade Kim för Techcrunch. "Handlarna älskar idén att de får meddelanden och beställningsuppgifter direkt i WhatsApp, ingen annan app eller inloggning krävs."

Det mesta i appen är gratis men det erbjuds även en del premiumtjänster. Take App var även nyligen med i Y Combinators Winter 22-grupp, vilket ledde till att Y Combinator investerade i företaget i en runda på 1 miljon dollar tillsammans med Meta.

Max Kaing
Nyhetsbyrån Finwire


redaktion@finwire.org
© Copyright

Meta Platforms A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -