Fidelity Global Technology A-Dis-EUR
Fidelity Global Technology ökade 1,7 procent i januari - avsaknaden av Nvidia missgynnade relativutvecklingen (Finwire)

2024-02-29 15:14

Fonden Fidelity Global Technology A-Dis-EUR steg 1,7 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,9 procent. På rullande 12 månader har fonden avkastat 26,0 procent och är därmed sämre än index som har ökat 41,1 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Hyunho Sohn.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Microsoft, TSMC och Apple med portföljvikter om 5,2, 4,6 respektive 4,2 procent.

De största överviktspositionerna hade man i Amazon, Ericsson och Alphabet. De största undervikterna fanns i Apple, Microsoft och Nvidia.

Gällande fondens geografiska exponering var USA, Taiwan och Kina de största marknaderna med portföljvikter om 57,4, 6,7 respektive 5,0 procent.

De största sektorerna i fonden var informationsteknik, kommunikationstjänster och sällanköpsvaror med portföljvikter om 59,6, 12,8 respektive 9,2 procent.

Gällande fondens koncentration stod de tio största innehaven för 33,6 procent vilket kan jämföras med index där motsvarande siffra var 61,0 procent.


Fidelity Global Technology A-Dis-EUR, % januari, 2024
Fond MM, förändring i procent 1,7
Index MM, förändring i procent 4,9
Fond ett år, förändring i procent 26,0
Index ett år, förändring i procent 41,1

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Fidelity Global Techno... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -