Köpvärda aktier i juni

Köptips Listan över tio köpvärda aktier har haft ännu en bra månad. Inför juni väljer vi att sitta still i båten och avvakta de många börskritiska händelserna vi har framför oss.

Våra tio köpvärda aktier har i snitt gått upp med 4,0 procent sedan den senast uppdaterades inför maj månad. Det kan jämföras med att börsens totalindex (inklusive utdelningar) stigit med 2,0 procent.

Bäst på listan har Indutrade och Haldex gått, bägge har stigit cirka 10 procent. Sämst utveckling hade Hennes & Mauritz som har backat med cirka 9 procent.

Inför juni väljer vi att inte göra några förändringar på listan. Som framgår av marknadssynen för juni månad väljer Pekka Kääntä att dra ned den rekommenderade aktievikten till 40 procent inför det förestående brittiska EU-valet, en kommande räntehöjning i USA och mot bakgrund av frågetecken kring den globala konjunkturutvecklingen.

Här är hela listan över våra tio favoriter i juni:

Unibet. Nätspelsbranschen har varit under en press i stort sett hela våren med vinsthemtagningar och stigande politisk oro kring branschen. Senaste rapporten från Unibet visar att det fortfarande finns attraktiva aktier.

Autoliv. Fordonsunderleverantören som fortsätter imponera. Senaste rapporten visade inte bara ett starkt kvartal utan också ledningens framtidstro i form av höjda prognoser.

H&M. Dollarpressen som tyngt resultaten ser ut att vara över. Samtidigt fortsätter företaget expandera såväl butiksnätet som e-handeln och sortimentet, vilket borgar för tillväxt. Efter en kursmässigt svag period ser vi bra relation mellan risk och möjlig avkastning.

Nobina: Bussoperatören går från klarhet till klarhet och är en av börsens mest generösa utdelare. Vi väntar oss dessutom att bolaget fortsätter att höja utdelningen kommande år.

New Wave. Bolagets resultat har pressats av utbyggd säljkår och stärkt utbud. Försäljningen stiger nu vi ser goda utsikter för vinstlyft. På våra vinstprognoser värderas bolaget till ensiffriga p/e-tal såväl i år som kommande år.

Intrum Justitia: Vd-skiftet tillsammans med signaler från företaget tyder på att styrelsen har målsättningen att växla upp förvärven av skuldportföljer. Det är något som inte är diskonterat i dags kurs eller konsensusprognoser.

Scandi Standard: Aktien har utvecklats sämre än övriga börsen sedan noteringen förra sommaren, bland annat till följd av tidigare problem i Norge. Ett nytt avtal med Coop väntas ge en bättre tillväxt nästa år och direktavkastningen de kommande åren ser klart attraktiv ut.

Haldex: Fordonsunderleverantören har haft ett motigt 2015 men givet den stora exponeringen mot den goda USA-konjunkturen och den låga värderingen tycker vi värderingen är attraktiv på dagens nivå.

Indutrade: Mycket aktiv förvärvare av industriföretag. Bolaget har lyft intäkter och orderingång. Även på sista raden väntas god tillväxt den närmaste tiden. Här är vår senaste analys av bolaget.

Inwido: Inwido fortsätter att förbättra sina marginaler och bolagets senaste kvartalsrapport visade att utvecklingen fortsätter att utvecklas i rätt riktning. Vi ser också goda möjligheter  för bolaget att växa genom förvärv.

Våra tips på tio köpvärda aktier kan ses antingen som en helhet eller som ett smörgåsbord att välja från. Rekommendationerna gäller på sex månaders sikt, men det är viktigt att tänka på att i samband med varje månadsskifte reviderar vi listan för möjliga förändringar.

Här kan du se hur det har gått för den aktielista vi rekommenderade för ett halvår sedan, inför december.

Om du föredrar att investera i fonder framför aktier så rekommenderar vi Pär Ståhls förslag på tio köpvärda fonder i juni.

Värdepapper Råd från Placera Kurs vid publicering Sedan publicering
Kindred Group Köp 93,75 -
Autoliv SDB Köp 1 022,00 -
Hennes & Mauritz B Köp 254,20 -
Köp 39,00 -
New Wave B Köp 39,20 -
Intrum Köp 290,50 -
Scandi Standard Köp 60,50 -
Köp 75,75 -
Indutrade Köp 166,00 -
Inwido Köp 98,75 -
Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -