Tre aktier med köpsignal

Teknisk analys Ett klädbolag, ett investmentbolag och ett råvarubolag får tekniska köpsignaler.

OMX Stockholm PI har brutit taket i den stigande trendkanalen efter att ha utlöst en köpsignal från en rektangelformation och en starkare stigningstakt signaleras. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 62 respektive 64 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 56 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 66 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

East Capital Explorer bröt taket i en stigande trendkanal på medellång sikt i samband med att bolaget redovisade sitt bokslut under måndagen. Det signalerar en starkare stigningstakt.  Hög volym och positiv volymbalans stärker brottet.

RSI är överköpt vilket enligt Investtechs forskning indikerar att momentumet är positivt och att aktien ska fortsätta stiga. Historiskt har aktier som som passerat RSI 70 presterat en statistisk överavkastning mot börsen på cirka tre procentenheter på tre månaders sikt.
Investtechs rekommendation: Köp.

 

Björn Borg ligger i en stigande trend vilket indikerar att efterfrågan bland investerare ökar stadigt. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trender historiskt presterat en genomsnittlig årlig överavkastning på 7,4 procentenheter mot börsen. Fortsatt uppgång indikeras.

Under måndagen bröts ett tidigare motstånd vid 35.20 kronor och det saknas horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor. Samtidigt finns flera stöd under dagens nivå vilket kan begränsa nedsidan.

Positiv volymbalans stärker aktien på kort sikt.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 17 februari vilket kan påverka den tekniska bilden.
Investtechs rekommendation: Köp.

 

Boliden ligger i en stigande trend kanal och fortsatt uppgång innanför den indikeras.

Kursen reagerade upp från golvet av trendkaneln under fredagen i samband med att bolaget redovisade sitt bokslut. Uppgången skedde på hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid golvet av trendkanalen och vid cirka 256 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt saknas motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymbalans och positivt momentum stärker aktien på kort sikt.
Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -