Torsdagens alla nya aktierekar

Börs AAK och Tele2 finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Bank of America Merrill Lynch inleder bevakning på AAK med köp och riktkurs 230 kronor - BN

DNB Markets höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från behåll. Riktkursen är oförändrad på 136 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev.

Deutsche Bank höjer riktkursen för Atlas Copco till 315 kronor från 290 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Aktien stängde på 365:60 kronor på onsdagen.

Citi Investment Research sänker sin rekommendation för Billerud Korsnäs till neutral från köp. Riktkursen ligger på 126 kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 129:85 kronor på onsdagen.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Matas till köp från behåll. Riktkursen är 64 danska kronor. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 51:90 danska kronor på onsdagen.

Morningstar sänker ABB till behåll (köp), upprepar riktkurs 21 dollar - BN

SEB Equity Research inleder bevakning av Electrolux Professional med en behåll-rekommendation. Det framgår av en analys från banken. Riktkursen sätts till 36 kronor. Aktien stängde på 34:67 kronor på onsdagen. De första handelsdagarna efter avknoppningen den 23 mars handlades aktien kring och strax över 20 kronor.

SEB Equities höjer riktkursen för Byggmax till 52 kronor från 42:50 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 46:04 kronor på onsdagen. Den har gått upp med 74 procent sedan årsskiftet.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Nokian Renkaat till köp från behåll. Riktkursen höjs till 26 från 19 euro. Det framgår av en analys. Aktien gick upp med 15 procent till 21:69 euro i Helsingfors på onsdagen efter att bolaget på tisdagen aviserat ett vd-byte.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Husqvarna till 80 kronor från 75 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde strax över 70 kronor på onsdagen. Den har gått upp med nästan 26 procent sedan den 14 maj.

Morningstar sänker H&M till behåll (köp), upprepar riktkurs 162 kronor - BN

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -