Heta hedgefonder, Husqvarnaråd och Nordnet till börsen

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

NORDNET NÄRA COMEBACK. Nätmäklaren Nordnet är nära en comeback på börsen. Ägarna vill utnyttja det starka börsklimatet och enligt uppgifter till Di börjar Nordnet nu uppvakta potentiella nyckelinvesterare vid en börsnotering. "En notering i det fjärde kvartalet är trolig", säger en källa. (DI mån)

OMSTART. Omstartskommissionen föreslår bland annat att dyra permitteringsstöd fasas ut och att rekryteringsstöd kan ges till företag som expanderar, investeringsstöd för att anpassa arbetsplatser och skolor samt kollektivtrafik till fysisk distansering. (DI Debatt mån)

L-KRAV. Liberalerna lägger fram ett nytt företagspaket för 8 miljarder kronor, med tyngdpunkt på sänkta bolagsskatter. Totalt kräver partiet 30 miljarder kronor i sänkta skatter på jobb och företagande. (DI mån)

BIDEN KOPPLAR GREPPET. Demokraternas presidentkandidat Joe Biden och vice-kandidaten Kamala Harris har medvind i opinionen inför det stundande konventet. (DI lör)

TVEKAN OM AMAZON. Svenska företag vittnar om köbildning, lägre marginaler och brist på kunddata hos Amazon. Nu tvekar de inför att sälja på Amazons svenska marknadsplats när den lanseras. (SvD mån)

BOMARKNAD. Amorteringskravet och flera skatter kopplade till bostäder bidrar till inlåsningseffekter på bostadsmarknaden och en annan utformning skulle kunna skapa en mycket effektivare bomarknad, enligt Robert Boije, chefekonom på SBAB. (SvD lör)

CHOCK FÖRBI. Enligt de svenska storbankerna är den initiala chocken i samband med coronapandemin över för svensk ekonomi, men återhämtningen på arbetsmarknaden väntas bli långsam. (SvD lör)

SVERIGESKAM. Gränshandeln hade rustat för anstormning från Norge innan de nya och mycket skärpta reglerna börjar gälla i helgen. Men den uteblev. "Det är känsligt att åka hit, det råder lite Sverigeskam hemma", säger norska besökaren Linda Johansen till TT i värmländska Töcksfors. (SvD lör)

NEJ. Miljöpartiet och Vänsterpartiet säger nej till Migrationskommitténs förslag till ny asyllagstiftning. MP dömer helt ut den politik som Socialdemokraterna vill ha stöd för i riksdagen. (SvD + DI lör)

HETT FÖR HEDGEFONDER Sommaren har gått i dur för många hedgefonder. I toppskiktet vid en jämförelse från årsskiftet finns fonder som Gladiator, Elementa och Nordic Cross med tvåsiffrig avkastning. (DI lör)

BRÅK I OLJEFONDEN. Turbulensen tilltar i norska oljefonden, som är en av Stockholmsbörsens största ägare, efter utnämningen av hedgefondmiljardären Nicolai Tangen som ny vd. Största oppositionspartiet Arbetarpartiet vill stoppa utnämningen. (DI mån)

KÖPRÅD FÖR HUSQVARNA. Husqvarna är världsledande på robotgräsklippare. Med större hållbarhetsfokus och digitalisering lyfter också lönsamheten. Aktien kan stå inför en uppvärdering. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -