Rekordkvartal, Evo-bonus och hoten mot Ericsson

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i ett svep.

FASTIGHETER. Den emitterade volymen av företagsobligationer var 2022 den lägsta sedan 2016. En viktig orsak är att fastighetsbolagen nästan halverade sin utgivning. Det nya året har börjat bättre, men Danske Bank räknar med att totalvolymen blir ungefär densamma som ifjol. (DI)

HOTAD LÖNSAMHET. Lönsamheten i Ericssons nätverksaffär hotas på två fronter. Dels äter inflationen i Europa upp operatörernas möjligheter att bygga mer nät, dels har inte 5G blivit ett intäktslyft för kunderna i USA. Flera analytiker tvivlar nu på att jätten kommer att nå sitt lönsamhetsmål. (DI)

NÄRA REKORDKVARTAL. Lastbilstillverkaren Scania gjorde i fjol sitt näst bästa kvartal sett till antalet levererade lastbilar, över 25.000, enligt DI:s beräkningar utifrån Tratons leveranssiffror för helåret 2022. Samtidigt har ägarbolaget Tratons aktie fått en pangstart på det nya året med en uppgång på 17 procent i år, jämfört med OMXSPI som stigit 8,6 procent. (DI)

MILJARDÄRS-VD? Evolutions nya bonusprogram medför att vd Martin Carlesund kan tjäna 400 miljoner kronor om kursen dubblas från nuvarande nivåer. Upplägget kan till och med göra honom till miljardär - men då krävs lite mer optimistiska antaganden. (DI)

NÖJD VD. Logistikkoncernen Elanders förbättrade resultatet under det fjärde kvartalet och höjer utdelningen. "Jag är väldigt nöjd med fjärde kvartalet och extremt nöjd med helåret", uppgav vd Magnus Nilsson på måndagen. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -