E.ON ska möta energiomställningen med sin största rekrytering någonsin

ANNONS För att fortsätta driva energiomställningen söker E.ON nu 800 nya medarbetare, som vill göra skillnad på riktigt.

Sveriges elbehov förväntas fördubblas till år 2035. Det ställer krav på ett mer stabilt energisystem och en ökad kapacitet i elnäten. Därför gör E.ON nu sin största rekrytering någonsin och söker hela 800 nya medarbetare, från kundrådgivare och ingenjörer till analytiker och ekonomer.

I händelsernas centrum

Energifrågan är hetare än någonsin och har blivit det alla pratar om. Den ökade elektrifieringen av samhället, en orolig marknad och den akuta klimatfrågan gör att E.ONs roll blir alltmer samhällskritisk framåt.

– Energiomställningen sker nu och vi på E.ON står mitt i händelsernas centrum. Det skapar stora möjligheter, men ställer också krav på kompetens och investeringar i bland annat våra elnät. Samtidigt har vi ett ökat krav på digitalisering, där vi hela tiden pushar oss själva för att leverera produkter som förenklar våra kunders vardag och samtidigt hjälper dem att bidra till omställningen.

Henrik Markefors, HR-direktör på E.ON

Se alla lediga tjänster

Hållbarhet helt centralt

E.ON är ett företag med massor av spännande projekt, men med en gemensam nämnare: fokus på hållbarhet. Att driva den hållbara energiomställningen är en viktig del i den långsiktiga strategin. Detta sker genom allt från enorma investeringar i elnätet, till mindre samarbetsprojekt med lokala aktörer runtom i landet.

– Vi söker medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Nyckeln för att vi ska klara klimatomställningen är att vi lyckas med energiomställningen, och som anställd hos oss är du med och driver den omställningen – varje dag, oavsett yrkesroll.

Innovation, inkludering och hälsa

Förutom hållbarhet finns andra viktiga kärnvärden på E.ON. Innovation är ett sådant, med en rad banbrytande lösningar med potential att rita om energikartan globalt. En förutsättning för innovation är psykologisk trygghet.

– Vi har en kultur där inkludering och hälsa är viktiga grundpelare. Det handlar bland annat om inkluderande rekryteringsprocesser, jämlika löner, praktikprogram för människor långt ifrån arbetsmarknaden. Vi driver också ett aktivt arbete kring vår egen hållbarhet och hälsa och en jämnare fördelning mellan kvinnor och män i ledande befattningar. Allt kopplat till tydliga mål, som vi följer upp regelbundet. Det här är jag väldigt stolt över.

Se alla lediga tjänster

Därför bör du söka dig till E.ON

· Driver energi- och klimatomställningen

· Innovationskraft och framtidsfokus

· En inkluderande kultur med fokus på din hälsa

· Internationella karriärmöjligheter 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -