Börsen nära noll, Volvo backar

Börsen Stockholmsbörsen gick något nedåt på onsdagsmorgonen. Volvo tappade efter svagare marknadssiffror från Nordamerika för mars medan Skanska gick starkt efter att ha tecknat en stororder i USA.

Strax efter klockan 10.50 hade storbolagsindexet OMXS30 backat 0,1 procent till 2.507. Aktier för 4,5 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Inom storbolagsindexet var SBB starkast med en uppgång om 2,5 procent.

Tyngst gick det för Nibe som backade drygt 3 procent.

Den nordamerikanska marknadens orderingång på tunga lastbilar (Class 8), som är en viktig marknad för Volvo, uppgick preliminärt till 17.300 fordon i mars 2024. Det är en minskning med 10.400 enheter jämfört med i februari 2024 och en minskning med 18,7 procent jämfört med i mars i fjol.

Volvo backade 2,6 procent.

Skanska har tecknat avtal om att ersätta en bro i Seattle, Washington, USA. Ordervärdet är motsvarande cirka 14,5 miljarder kronor. Skanskaaktien steg 1,3 procent

BNP Paribas Exane har inlett bevakning av Hemnet med rekommendationen outperform. Riktkursen är 440 kronor. Hemnet var upp 2,1 procent.

Carnegie har sänkt sin rekommendation för Axfood till behåll från köp. Riktkursen är 310 kronor. Aktien backade 2,8 procent.

Morgan Stanley har sänkt sin rekommendation för Scandic Hotels till undervikt från jämvikt. Riktkursen sänks till 48 från 50 kronor och aktien backade 4,9 procent.

Kökstillverkaren Nobia gav efter stängning på tisdagen viss ny finansiell information för det första kvartalet i samband med prospektet för företrädesemissionen.

Baserat på utvecklingen under årets två första månader förväntas den organiska försäljningstillväxten och rörelsemarginalen under det första kvartalet 2024 vara liknande som under det fjärde kvartalet 2023. Aktien backade 3,7 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -