Bioextrax
Bioextrax inleder utvärderingsprojekt med godisproducent (Finwire)

2022-05-03 10:39

Bioteknikbolaget Bioextrax har påbörjat ett utvärderingsprojekt med en av världens största tredje största godisproducenter avseende bioplasten PHA, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Initialt kommer Bioextrax att leverera mindre mängder PHA till den icke namngivne kunden, och vid en lyckad utvärdering kommer tester i större skala att påbörjas. Den första fasen av projektet inbringar 3 000 dollar till Bioextrax och leverans av de första proverna beräknas ske i slutat av maj.

"Godisproducenten är ett världsledande företag och det är glädjande att de väljer Bioextrax som partner. Deras långsiktiga mål är att ersätta icke-nedbrytbara material i ett antal olika produkter, exempelvis i tuggummi. Utvärderingen gäller PHA med långa polymerkedjor, så kallad medium chain length PHA ("mcl-PHA"), vilket ger elastiska och filmformande egenskaper. I dagsläget finns inte denna typ av mcl-PHA kommersiellt tillgänglig. Bioextrax patenterade extraktionsmetod möjliggör kommersiell tillverkning av denna typ av mcl-PHA, vilket öppnar upp nya och spännande applikationer för PHA. Vi ser godisproducenten som en potentiellt viktig partner för en bred kommersialisering av vår mcl-PHA-teknologi", kommenterar Edvard Hall, vd i Bioextrax.

Filip Lindkvist
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Bioextrax - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -