APPLE
ÖVER 30% NOVEMBERPRODUKTION BORTA I "IPHONE CITY" - RTRS (Direkt)

2022-11-25 08:54

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kaoset som råder i världens största fabrik för tillverkning av Apples produkter medför mer än 30 procent lägre nivåer än beräknat av den viktiga novemberproduktionen, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Massflykt och upplopp bland de mer än 200.000 anställda i Iphone-fabriksstaden i Zhengzhou till följd av ett hårt karantänsgrepp sedan covid fått fäste, följt av brister i löne- och bonusutbetalningar, har drabbat produktionen ytterligare den senaste veckan.

Nu är förväntansbilden att mer än 30 procent av produktionen inte kommer slutföras, enligt Reuters källor, upp från tidigare värstafallscenarion på just 30 procent. Problemen startade i slutet på oktober.

Problemen vid fabriken i Kina har på nytt satt fokus på vilka osäkerheter som medförs av att i hög grad förlita sig på tillverkning kraftigt fokuserad till det totalitära Kina, vars kontroversiella nolltolerans mot smittspridning blivit en viktig fråga för globala bolag. Fabriken i Zhengzhou står för 70 procent av all Iphone-tillverkning i världen.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Apple Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -