Viaplay Group
Viaplay sjunker på börsen - SHB höjer till behåll efter kursraset (Finwire)

2024-02-23 10:28

Mediebolaget Viaplay Group sjunker 4,2 procent på börsen dagen efter sin delårsrapport. Handelsbanken har under morgonen höjt sin rekommendation för aktien till behåll (sälj) på kort sikt.

"Under förra veckan sänkte vi vår kortsiktiga rekommendation för Viaplay till Sälj, eftersom vi noterade ett stort aktieöverhäng efter nyemissionen. Aktiekursen har närapå halverats sedan dess, vilket indikerar att överhänget sannolikt försvunnit och vi höjer därför vår kortsiktiga rekommendation till Behåll", skriver Handelsbanken i en analys.

Kepler Cheuvreux har uppdaterat sin riktkurs för Viaplay under morgonen med en sänkning till 0,80 kronor (1,50). Rekommendationen minska upprepades.

"Viaplay avslutade nyligen sitt rekapitaliseringsprogram på 3,6 miljarder kronor. Ledningen anser att detta är tillräckligt för att finansiera bolaget tills det kan generera ett positivt fritt kassaflöden under 2027. Vi är inte övertygade, eftersom vi ser en risk för att detta blir fallet först under 2028, vilket kan skapa ett behov av extern finansiering", skriver Kepler i en kommentar.

Enligt Kepler är det största orosmolnet en eventuell förlust av rättigheterna till Formel 1-rättigheterna i Nederländerna, vilka är viktiga för marknaden.

Joel Andersson
Nyhetsbyrån Finwireredaktion@finwire.org
© Copyright

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -