Fidelity Asia Pacific Opps A-Acc-EUR
Fidelity Asia Pacific Opportunities Fund minskade 3,7 procent i januari (Finwire)

2024-02-29 15:44

Fonden Fidelity Asia Pacific Opportunities Fund A-ACC-EUR minskade 3,7 procent i januari, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som minskade 3,2 procent. På rullande 12 månader har fonden minskat 8,3 procent och är därmed sämre än index som har minskat 5,9 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Anthony Srom.

De största sektorerna i fonden vid månadsskiftet var basindustri, informationsteknologi och kommunikationstjänster med portföljvikter om 21,3, 21,0 respektive 12,8 procent.

Gällande fondens geografiska exponering var Kina, Australien och Sydkorea största regioner med allokeringar om 24,7, 19,7 respektive 12,7 procent.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var James Hardie Industries, HDFC Bank och Focus Media Information Technology med portföljvikter om 9,6, 8,5 respektive 8,1 procent.

De 10 största innehaven stod för 62,4 procent av den totala portföljvikten. Motsvarande vikt för index var 26,1 procent.

De tre största innehaven i fonden var också de tre största överviktspositionerna. De största undervikterna hade man i Tencent, TSMC och BHP Group.

Asia Pacific Opportunities Fund A-ACC-EUR, % januari, 2024
Fond MM, förändring i procent -3,7
Index MM, förändring i procent -3,2
Fond ett år, förändring i procent -8,3
Index ett år, förändring i procent -5,9

Isac Boukachabia
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.redaktion@finwire.org
© Copyright

Fidelity Asia Pacific... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -