NEW YORK
FÖRSIKTIG INLEDNING, PALO ALTO TAPPAR, S&P 500 -0,1% (Direkt)

2024-05-21 15:57

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna öppnade handeln på tisdagseftermiddagen med små rörelser i huvudindexen.

Klockan 15.50 var Dow Jones industriindex upp 0,1 procent till 39.837, samtidigt som Nasdaqs kompositindex sjönk 0,3 procent till 16.743. S&P 500 var ned marginella 0,1 procent till 5.304.

På måndagskvällen stängde de ledande USA-indexen åt olika håll, där S&P 500 avslutade dagen lätt upp med 0,1 procent, medan Dow Jones i stället tappade 0,5 procent. Nasdaqs kompositindex stärktes 0,7 procent, bland annat med hjälp av en drygt 2-procentig uppgång för tungviktaren Nvidia som rapporterar efter USA-börsernas stängning på onsdag.

Bland enskilda aktier på tisdagen backade det rapportaktuella cybersäkerhetsbolaget Palo Alto Networks med drygt 5 procent. Bolaget överträffade visserligen marknadens genomsnittliga förväntningar med såväl intäkter som resultat för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, men guidningen för innevarande kvartal tycktes inte övertyga marknaden.

Palo Altos faktureringsutsikter för det innevarande kvartalet, det fjärde kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, uppgick till 3,43-3,48 miljarder dollar, vilket endast var i linje med Wall Streets förväntningar som ligger på en fakturering innevarande kvartal kring 3,45 miljarder dollar.

Hemmafixarkedjan Lowe's stärktes med 1,5 procent efter en kvartalsrapport där både resultat och intäkter överträffade förväntningarna. Försäljningen i jämförbara butiker sjönk cirka 4 procent i kvartalet, men det var en mindre nedgång än väntat.

Vidare avancerade varuhuskedjan Macy's nära 3 procent. Det gångna kvartalets resultat var bättre än analytikerna i snitt hade räknat med och enligt Macy's syns också tecken på framsteg i bolagets strategi för att vända utvecklingen.

Den kinesiska, men USA-noterade, elbilstillverkaren Xpeng rusade i sin tur med 21 procent. Bolagets förlust i kvartalet var lägre än befarat och intäkterna var 6 procent högre än väntat.

Den amerikanska tioårsräntan var ned 3 punkter till 4,41 procent. Dollarn handlades ned 0,2 procent mot den svenska kronan till 10:67.

På makrofronten noterades att Fed-guvernören Christopher Waller, som talade på tisdagseftermiddagen, sade att den senaste KPI-statistiken i USA, för april, var en lugnande signal och att inflationen inte accelererar. Data över konsumtion och arbetsmarknad antyder även att penningpolitiken är i ett bra läge för att sätta nedåttryck på inflationen.


Graf: S&P 500 tisdagen den 21 maj

Källa: Infront


David Ahnlund +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -