VOLKSWAGEN
SÄNKT MARGINALPROGNOS, FALLANDE KINAFÖRSÄLJNING (Direkt)

2024-07-10 14:17

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Tyska Volkswagen har sänkt sin marginalprognos för 2024 med hänvisning till att koncernen eventuellt tvingas stänga en Audi-fabrik som en följd av lägre efterfrågan på elbilar i premiumsegmentet.

Samtidigt släppte koncernen volymsiffror för det andra kvartalet som visade på en försäljningsnedgång om 3,8 procent drivet av att försäljningen i Kina fallit närmare 20 procent.

Under natten till onsdagen sänkte Volkswagen sin helårsprognos för rörelsemarginalen till 6,5-7,0 procent, från tidigare bedömning om 7-7,5 procent.

En förklaring till den sänkta prognosen var att Volkswagenmärket Audi överväger att stänga sin anläggning, med omkring 3.000 anställda, i Bryssel. Fabriksstängningen befaras leda till kostnader på upp till 2,6 miljarder euro under året, enligt Volkswagen.

För helåret 2024 upprepar Volkswagen prognosen om en liten ökning i globala leveranser jämfört med 2023, drivet av lanseringar och uppgraderingar av flera modeller under andra halvåret.

Volkswagenaktien hade vid 14-tiden gått ned 0,6 procent. Samtidigt hade sektorkollegan Volvo Cars backat 2,8 procent på Stockholmsbörsen.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Volvo Car B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -