Rapportfloden: Blandade resultat

Trelleborg, Troax, Alfa Laval. Atlas Copco Volvo, Swedbank, SKF, Essity och Epiroc finns bland dagens rapporterande storbolag. DessutomMunters, Evolution, Bonava, Kungsleden, Diös och många mer.

placera-redaktionellt-2018-Bokslut_fotnot_700.png

23 april, 2020

Bulten, som är underleverantör till fordonsindustrin, redovisar ett rörelseresultat om 43 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (58).

Nettoomsättningen uppgick till 821 miljoner kronor (810). Rörelsemarginalen landade därmed på 5,2 procent (7,1). Resultat efter skatt blev 9 miljoner kronor (44).

Bulten har tidigare varnat för att covid-19 har en kraftig negativ påverkan på resultatet i det första kvartalet. Styrelsen har också dragit in förslaget om en utdelning på 4 kronor per aktie.

I slutet av det första kvartalet började dock fordonsproduktionen i Kina återhämta sig efter Covid-19, men den är ännu inte tillbaka på tidigare nivåer.

Det skriver fordonsunderleverantören Bultens vd Anders Nyström i rapporten för det första kvartalet. Han att osäkerheten är stor för de kommande kvartalen.

"Rådande osäkra produktionsläge inom fordonsindustrin gör att utvecklingen de närmaste månaderna är fortsatt svår att förutse", skriver han med tillägget att bolaget är redo att med kort varsel öka produktionstakten.

Bolaget har vidtagit olika anpassningsåtgärder.

"Fokus ligger också på kapitalstruktur och kassaflödesförbättrande åtgärder, en restriktion avseende investeringar har införts och fastighetsinvesteringen i Polen om 250-300 miljoner kronor har senarelagts", skriver Bulten-chefen.

Industrikoncernen Trelleborg redovisar ett justerat rörelseresultat om 1.235 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (1.295).

Analytikernas förväntningar låg enligt Infronts sammanställning av tolv analytikers prognoser i genomsnitt på ett justerat rörelseresultat om 1.116 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 9.286 miljoner kronor. Här väntades i snitt 9.228 miljoner kronor, enligt Infront. Organiskt förändrades försäljningen med -5 procent, att jämföra med väntade -6,3 procent.

Den justerade ebit-marginalen blev 13,3 procent. Här väntades 12,1 procent. Nettoresultatet landade på 827 miljoner kronor. Väntat var 716 miljoner.

Trelleborg har tidigare meddelat att den organiska tillväxten påverkats negativt av covid-19-utbrottet, men att den "absoluta majoriteten" av bolagets tillverkningsenheter var i gång vid kvartalsskiftet.

Styrelsen har först halverat och sedan helt dragit tillbaka förslaget om en utdelning. Ett beslut om en utdelning för 2019 kan fattas vid en eventuell extrastämma senare under året, enligt bolaget.

Påverkan av covid-19 accelererade under kvartalet och inför det andra kvartalet räknar bolaget med att efterfrågan kommer att vara "betydligt lägre" än under det första, säsongsmässigt justerat.

"Trelleborg Industrial Solutions försäljning och resultat påverkades, utöver covid-19, negativt av strejker i Turkiet och Frankrike. Försäljningen var trots dessa strejker länge god, men i slutet av perioden upplevdes en betydande försämring av affärsklimatet. Samtliga marknadssegment och regioner drabbades alltmer av såväl egna som kunders temporära fabriksstängningar", skriver vd Peter Nilsson i rapporten.

Affärsområdet Sealing Solutions, det största, upplevde generellt en förhållandevis god försäljning, trots en negativ påverkan av temporära fabriksstängningar i först Kina och därefter i Europa, uppger bolaget vidare.

För Wheel Systems var lantbruksmarknaden "fortsatt dämpad". Tillverkare av lantbruksmaskiner stängde temporärt vissa enheter, vilket ledde till lägre leveranser.

Affärsområdet Verksamheter under utveckling fortsatte att förbättra sin lönsamhet. Samtliga enheter uppvisade positivt rörelseresultat i kvartalet.

Trelleborg initierade fortlöpande åtgärder för att balansera utmaningarna i spåren av covid-19, vilket medfört att resultatutveckling samt kassaflöde var förhållandevis stabila trots den vikande försäljningen, uppger Peter Nilsson.

Trelleborg redovisar ett justerat rörelseresultat om 1.235 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (1.295). Analytikernas förväntningar låg enligt Infronts sammanställning av tolv analytikers prognoser i genomsnitt på ett justerat rörelseresultat om 1.116 miljoner kronor.

Verkstadskoncernen Alfa Laval redovisar ett justerat ebita-resultat om 1.750 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av nio analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett justerat ebita-resultat på 1.703 miljoner kronor.

Den justerade ebita-marginalen blev 16,5 procent, jämfört med ett prognossnitt på 16,9 procent. Försäljningen uppgick till 10.590 miljoner kronor, jämfört med ett analytikersnitt på 10.078 miljoner kronor.

Orderingången var 11.877 miljoner kronor, att jämföra med ett snitt på 10.661 miljoner kronor.

Alfa Laval förväntar sig att efterfrågan under det andra kvartalet 2020 kommer att bli lägre än i det första kvartalet 2020.

Det framgår av delårsrapporten.

"Den svagare globala ekonomin förväntas ha en negativ påverkan på Alfa Laval från det andra kvartalet och framåt. Bolaget är väl förberett att justera organisationen till framtida fluktuationer i efterfrågan", skriver bolagets vd Tom Erixon och framhåller det nyligen tillbakadragna utdelningsförslaget för 2019 samt förlängning av en lånefacilitet.

I förra delårsrapporten spådde Alfa Laval att efterfrågan i det första kvartalet skulle bli ungefär som i fjärde kvartalet, en utsikt som bolaget även upprepade den 3 april.

Den 17 mars uttryckte Alfa Laval oro över affärsklimatet från och med andra kvartalet 2020 på grund av de negativa effekterna av pandemin med sjukdomen covid-19. Även denna utsikt upprepade bolaget den 3 april.

Alfa Lavals orderingång uppgick till 11.877 miljoner kronor i första kvartalet, en organisk minskning med 2,0 procent från motsvarande kvartal året innan. Analytiker hade i snitt räknat med 10.661 miljoner kronor, enligt en sammanställning gjord av Infront.

 Orderingången i Alfa Lavals största division sett till omsättning, Marine, var nästintill oförändrad under första kvartalet 2020, jämfört med motsvarande period året innan. Lägre efterfrågan på Puresox och pannor uppvägdes av högre efterfrågan på pumpsystem.

Det framgår av kvartalsrapporten.

Orderingången för Marine ökade organiskt med 1,6 procent under det första kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal 2019.

Orderingången i divisionen uppgick till 5.068 miljoner kronor (4.963), mot ett analytikersnitt på 3.828 miljoner som Infront sammanställt.

"Orderingången för Alfa Lavals avgasreningssystem hade en signifikant nedgång jämfört med det första kvartalet föregående år. Allmän osäkerhet kring bokningsmöjligheterna vid reparationsvarv, den långsiktiga tillgängligheten och priset på nya bränslen och fraktraterna bidrog till en lägre efterfrågan på teknologier för rökgasrening", skriver Alfa i sin rapport.

Den generella efterfrågan på utrustning till byggnation av nya fartyg var något lägre jämfört med föregående år.

Offshoreorder ökade under kvartalet jämfört med föregående år, eftersom det bokades flera order på pumpsystem under kvartalet.

"Det underliggande marknadsklimatet var positivt fram till den skarpa nedgången i oljepriset i början av mars", skriver Alfa Laval.

I divisionen Energy, där den största oljeexponeringen finns, minskade orderingången med 9,8 procent organiskt. Orderingången uppgick totalt till 3.197 miljoner kronor (3.448), jämfört med ett analytikersnitt på 3.267 miljoner kronor.

"Den lägre orderingången orsakades främst av en lägre investeringsaktivitet inom delar av olja & gasmarknaden. Covid-19 pandemin och fallande oljepriser har sänkt aktiviteten inom produktionen av både gas och olja. Inom segmenten raffinaderi och petrokemi var orderingången också lägre. Detta berodde främst på avsaknaden av stora order, medan basaffären var oförändrad jämfört med föregående år", skriver Alfa Laval i rapporten.

Efterfrågan fortsatte att öka i den lätta industrin överlag och speciellt från kunder inom kylindustrin. Orderingången var hög inom HVAC (Heating, Ventilation & Air Conditioning) och tillverkningsindustri medan den var något lägre inom motortillverkning, skriver bolaget.

Troax, som säljer områdesskydd för inomhusanvändning, redovisar ett resultat efter skatt på 4,8 miljoner euro för det första kvartalet 2020 (4,3).

Rörelseresultatet blev 6,5 miljoner euro (5,9). Nettoomsättningen uppgick till 40,8 miljoner euro (39,1). Den organiska tillväxten uppgick till 4 procent. Orderingången var 44,6 miljoner euro (39,7), motsvarande en ökning med 12 procent justerat för valuta.

Troax bedömer att orderingången för det andra och tredje kvartalet i år kommer blir lägre. Troax ökade orderingången med 12 procent under ett mycket "turbulent" första kvartal.

"Detta visar både på styrka i en avvaktande och mot slutet av kvartalet krympande marknad, men också på att Troax tagit en del större projektorder, som motverkar nedgången i marknaden", skriver vd Thomas Widstrand i vd-ordet.

Troax befinner sig sent i konjunkturcykeln och har därför blivit mindre drabbat av problemen med minskad efterfrågan på grund av coronaviruset, jämförelsevis med många andra branscher.

Thomas Widstrand skriver vidare att bolaget sett en tendens att kunder i olika länder försöker fördröja betalningar, med hänvisning till det ansträngda läget i samband med den coronapandemin.

Verkstadsbolaget Atlas Copco redovisar ett justerat rörelseresultat om 5.099 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av 18 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 4.841 miljoner kronor. Försäljningen uppgick till 25.098 miljoner kronor. Här låg analytikersnittet på 23.874 miljoner kronor. Orderingången var 28.039 miljoner kronor, jämfört med snittestimatet på 25.000 miljoner kronor.

Verkstadsföretaget Atlas Copco spår att kundefterfrågan på kort sikt kommer att försämras signifikant i de flesta industrier och regioner.

Det skriver Atlas Copco i kvartalsrapporten samtidigt som bolaget betonar den nuvarande ekonomiska situationen gör marknadsutsikten mycket osäker.

Prognosen inför det nyss gångna kvartalet var att kundefterfrågan "kommer att vara något lägre".

Koncernens orderingång på 28.039 miljoner kronor i kvartalet var 12 procent högre än analytikernas snittestimat på 25.000 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

Orderingången sjönk organiskt med 2 procent i första kvartalet, vilket kan jämföras med ett analytikerprognossnitt på -12,1 procent.

I det fjärde kvartalet steg orderingången organiskt med 1 procent.

Verkstadsföretaget Atlas Copco upplevde att orderutvecklingen för vakuumutrustning var stark under det första kvartalet 2020, vilket återspeglar flera globala trender inom digitalisering. Bolagets övriga affärsområden påverkades dock alla i varierande grad negativt av den ekonomiska utvecklingen under kvartalet.

Det framgår av Mats Rahmströms vd-ord i delårsrapporten.

"Ordervolymerna i det första kvartalet var fortsatt på en hög nivå, främst på grund av stark orderutveckling för vakuumutrustning. Dock påverkade den globala covid-19-pandemin efterfrågan alltmer under kvartalet och orderingången för de flesta typer av utrustning påverkades negativt. Den plötsliga störningen, och stängningen av kunders verksamhet hade även en negativ inverkan på Gruppens serviceverksamhet", skriver Atlas Copco.

Coronavirusets påverkan var enligt bolaget först märkbar i Asien, men växte i Europa och Nordamerika under slutet av kvartalet.

I Asien föll efterfrågan från fordonsindustrin medan efterfrågan från halvledarindustrin ökade markant.

"Efterfrågan på industrikompressorer och relaterad service var märkbart påverkad av de generella affärsstörningarna i kvartalet. I Europa hade den generella nedgången i efterfrågan och den globala ekonomiska utvecklingen en negativ påverkan på ordervolymerna för de flesta produktgrupper. Jämfört med samma period föregående år hade Nordamerika i huvudsak oförändrad orderingång, trots försämringen i slutet av kvartalet", skriver Atlas Copco.

Koncernens orderingång på 28.039 miljoner kronor i kvartalet var 12 procent högre än analytikernas snittestimat på 25.000 miljoner kronor enligt en sammanställning gjord av Infront.

Orderingången sjönk organiskt med 2 procent i första kvartalet, vilket var ljusare än analytikerprognossnittet på -12 procent.

Nordic Flanges, som levererar industriflänsar, hade en nettoomsättning på 52,3 miljoner kronor (55,8) under det första kvartalet 2020.

"Första kvartalet hade en något svagare inledande efterfrågan och gav en minskad försäljning gentemot Q1 2019. Minskningen var primärt drivet av en svagare inledning av året i Sverige", skriver bolaget.

Ebitda-resultatet uppgick till 3,0 miljoner kronor (-0,2) och resultat efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-4,3).

Bioteknikföretaget Active Biotech redovisar ett resultat efter skatt på -10,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-8,1). Resultatet per aktie uppgick till -0:07 kronor (-0:06). Omsättningen uppgick till 0,5 miljoner kronor (5,5). Rörelseresultatet blev -9,7 miljoner kronor (-6,4).

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -11,5 miljoner kronor (-7,7) med likvida medel vid periodens utgång om 47,9 miljoner kronor.

I februari 2020 meddelade Active Biotech om sin nya inriktning mot blodcancer och ögonsjukdomar.

Active Biotech förväntar sig att få de första resultaten från en klinisk fas 1b/2-studie med läkemedelskandidaten naptumomab i patienter med avancerad cancer i slutet av 2020. Kombinationsstudien tillsammans med Astra Zenecas immunterapiläkemedel Imfinzi (durvalumab) kommer undersöka maximalt tolererbar dos.

Vindkraftbolaget Eolus Vind redovisar ett resultat efter skatt på 75,7 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (38,7). Nettoomsättningen uppgick till 259 miljoner kronor (370). Rörelseresultatet blev 53 miljoner kronor (25,9).

Under perioden överlämnades motsvarande 1,0 (3,0) vindkraftverk med en total effekt om 0,8 (10,8) megawatt till kund.

Enligt Eolus är de största finansiella riskerna i spåren av covid-19 kopplade till bolagets projekt under etablering, framför allt om underleverantörer inte skulle kunna leverera komponenter eller i form av reserestriktioner för anläggnings- och monteringspersonal.

"Leverantörerna av vindkraftverk till projekten Bäckhammar, Stigafjell och Wind Wall har alla varslat om förseningar av leveranser till projekten. Givet nuvarande läge i Norden, Europa och sydvästra USA, så bedömer vi att förseningarna är begränsade till cirka en månad för vart och ett av projekten", skriver vd Per Witalisson i rapporten.

Eolus har, beaktat den rådande marknadssituationen med större osäkerhetsfaktorer, gått igenom sin projektportfölj och detta har lett till nedskrivningar av projekt under utveckling med cirka 30 miljoner kronor.

Medicinteknikbolaget Ortivus redovisar ett resultat efter skatt på 1,1 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-6). Nettoomsättningen uppgick till 20,2 miljoner kronor (11,6).

Rörelseresultatet inklusive jämförelsestörande poster uppgick till 1,1 miljoner kronor (-5,8).

Kreditbolaget Trention, som investerar i och lånar ut pengar till företag, redovisar ett resultat efter skatt på -4,7 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (7,7). Resultatet per aktie uppgick till -1:23 kronor (2:02).

Nettoomsättningen uppgick till 13,5 miljoner kronor (14,3) och rörelseresultatet (ebit) blev -3,6 miljoner kronor (7,1).

"Trention har vidtagit flertalet försiktighetsåtgärder och bedömer idag befintlig låneportfölj som stabil, utöver de reserveringar som nu genomförts, men viruset är ännu inte besegrat och ekonomin är fortsatt osäker", citeras vd William Heigard i rapporten.

Bolaget gjorde extra kreditriskreserveringar och justerade ned värdet på aktieinvesteringar om totalt -15 mkr, reserveringar som aviserades tidigare i veckan.

Andelen engagerat kapital uppgick till 83,8 procent vid utgången av rapportperioden. 13 kreditavtal tecknades om sammanlagt 146 miljoner kronor under perioden.

Kontraktstillverkaren Note ökade sitt resultat efter skatt med 11 procent till 22 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (20). Resultatet per aktie uppgick till 0:80 kronor (0:73).

Nettoomsättningen uppgick till 475 miljoner kronor (405), vilket är något högre än den preliminära omsättningen om 460-470 miljoner kronor som bolaget meddelade den 12 mars.

Beskedet då var att bolaget utvecklades "starkt trots oroligheterna kring utbredningen av coronaviruset".

Kvartalets rörelseresultat blev 33 miljoner kronor (27) och rörelsemarginalen var 7,0 procent (6,6).

Resultatet före skatt uppgick till 28 miljoner kronor (25).

Note meddelade den 27 mars att det drar tillbaka förslaget om en utdelning på 1:20 kronor.

Rymdteknikbolaget Gomspace orderingång steg med 25 procent i det första kvartalet 2020 till 18,5 miljoner kronor. Nettointäkterna steg 35 procent till 40,5 miljoner kronor och rörelseresultatet förbättrades till -8,5 miljoner kronor (-27,6).

"Det första kvartalet visar på de positiva effekterna från kostnadsbesparingsprogrammet vi genomförde 2019", kommenterar vd Niels Buus.

Vd:n konstaterar vidare att med en coronapandemi som försätter den globala ekonomin i recession, måste bolaget förbereda sig på att de kommande åren blir tillväxtmässigt tuffa.

"Därför kommer vi inte kunna nå vårt mål om en omsättning på över 1,5 miljarder kronor 2023. Men vi behåller målet om ett positivt kassaflöde", skriver Niels Buus.

Medicinteknikföretaget Vitrolife redovisar ett resultat efter skatt på 80 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (86). Resultatet per aktie sjönk till 0:74 kronor (0:79). Nettoomsättningen steg till 334 miljoner kronor (312).

Rörelseresultatet på ebitda-nivå minskade till 116 miljoner kronor (126), och motsvarande marginal sjönk till 35 procent (40).

Rörelseresultatet minskade till 94 miljoner kronor (104). Resultatet före skatt backade till 104 miljoner kronor (110). Kassaflödet från den löpande verksamheten var 20 miljoner kronor (34).

I mitten av mars uppskattade Vitrolife att försäljningen under första kvartalet skulle vara ungefär i linje med förra året i lokal valuta och att ebitda-marginalen skulle uppgå till cirka 33-37 procent.

Forskningsbolaget Alligator Bioscience redovisar ett resultat efter skatt på -42,9 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (-44,4). Resultatet per aktie uppgick till -0:60 kronor (-0:62). Rörelseresultatet blev -44,9 miljoner kronor (-46,2). Bolaget saknade omsättning för rapportperioden i likhet med motsvarande period föregående år.

"Fokuseringen av verksamheten vårdar bolagets likviditet, men är också en del i vår långsiktiga strategi med fokus på kliniska projekt och innovation", skriver Alligator Biosciences vd Per Norlén i vd-ordet.

Bolaget meddelade i början på april att de genomför en kostnadsbesparing om drygt 80 miljoner kronor årligen.

Fas 1-studie med läkemedelskandidaten Ator-1015 uppges fortsatt fortlöpa väl. Utvärdering av doser om 600 milligram motsvarande cirka 10 milligram per kilo givet varannan vecka pågår för närvarande. Det är en ökning av den testade dosen från påbörjade tester med 400 milligram i februari.

Kassaflödet från den löpande verksamheten i det första kvartalet var -46,8 miljoner kronor (-30,8) med likvida medel om 203 miljoner kronor vid utgången av rapportperioden. Vid samma tid för ett år sedan låg de likvida medlen på 330 miljoner kronor eller 403 miljoner kronor inkluderat värdepapper.

Zetadisplay hade en omsättning på 106 miljoner kronor (93,3) under det första kvartalet 2020.

SaaS-intäkter (repetitiva) ökade med 25 procent till 39,5 miljoner kronor och ARR-intäkter (årliga återkommande) ökade med 16 procent till 159 miljoner kronor (137). Ebitda-resultatet uppgick till -6,2 miljoner kronor (8,1). Rörelseresultatet blev -15,5 miljoner kronor (1,9).

"För att proaktivt mitigera effekter som följd av covid-19-pandemin lanserade koncernen ett kostnadsprogram med mål att spara överstigande 20 miljoner kronor under kommande tolvmånadersperioden. Kostnader av engångskaraktär har belastat rörelseresultatet med 17,1 miljoner kronor, varav 0,6 miljoner avser nedskrivningar av balanserade utgifter", skriver Zetadisplay.

Justerat för ovan nämnda engångskostnader uppgick ebitda-resultatet till 10,3 miljoner kronor (8,1).

"Kvartalet har utvecklat sig i linje med våra förväntningar med en begränsad påverkan av covid-19-pandemin", skriver vd Per Mandorf.

Koncernledningen har tidigt både analyserat och agerat för att mitigera konsekvenserna av covid-19 för verksamheten.

Vad gäller utsikter bedömer Zetadisplay att Digital Signage kommer vara fortsatt viktig för kunderna men att den rådande marknadssituationen kan skapa osäkerhet kring tidpunkten för kundernas investeringar.

Specialpappersbolaget Ahlstrom-Munksjö redovisar ett justerat ebitda-resultat på 91,7 miljoner euro för det första kvartalet 2020. Väntat var enligt Infronts prognossammanställning ett justerat ebitda-resultat på 84,2 miljoner euro.

Försäljningen uppgick till 718 miljoner euro. Väntat var en försäljning på 743 miljoner. Nettoresultatet blev 46,6 miljoner euro. Analytikerna hade räknat med ett resultat efter skatt på 24 miljoner euro.

Ahlstrom-Munksjös jämförbara ebitda-resultat under andra kvartalet 2020 förväntas bli lägre än under andra kvartalet 2019 på grund av lägre leveransvolymer.

På grund av coronapandemin har efterfrågeutsikterna blivit osäkra. En "mycket stark efterfrågan" väntas inom slutanvändningssegmenten för hälsovård och livsvetenskap.

Vidare väntas efterfrågan från segment relaterade till konsumentvaror förbli tillfredsställande. En nedgång väntas dock inom transport, bostadsbyggande och möbler samt inom industriella slutanvändningssegment, framgår det vidare av rapporten.

Handicare redovisar ett resultat efter skatt på -21,0 miljoner euro för det första kvartalet 2020 (3,5).

Rörelseresultatet blev -24,4 miljoner euro (3,6). I utfallet ingår en nedskrivning av goodwill om 25 miljoner euro relaterad till Patient Handling Nordamerika.

Det justerade ebita-resultatet var 3,8 miljoner euro (5,2). Nettoomsättningen uppgick till 61 miljoner euro (67,2). Den organiska tillväxten uppgick till -2 procent under kvartalet.

Bolaget aviserade ett vd-byte den 20 april. Staffan Ternström lämnade med omedelbar verkan och Johan Ek tog över.

HMS Networks, som levererar kommunikationssystem, redovisar ett resultat efter skatt på 47 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (41). Resultatet per aktie uppgick till 1:01 kronor (0:88).

Nettoomsättningen uppgick till 361 miljoner kronor (380). Orderingången var 401 miljoner kronor (387). Rörelseresultatet blev 67 miljoner kronor (60) vilket gav en rörelsemarginal på 18,5 procent (15,8). Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till 1,2 miljoner kronor (1,1).

Teknikföretaget Mycronic redovisar ett rörelseresultat på 55 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Enligt Infronts sammanställning av tre analytikers estimat låg snittförväntningarna på ett rörelseresultat på 8,3 miljoner kronor.

Det underliggande rörelseresultat uppgick till 65 (420) miljoner kronor, med en underliggande rörelsemarginal på 9 (38) procent. Nettoomsättningen minskade med 33 procent till 736 miljoner kronor, mot väntade 680 miljoner kronor, enligt Infront.

Som planerat levererades inga maskritare under kvartalet, vilket i sin helhet förklarar den lägre omsättningen och det lägre resultatet, skriver Mycronic.

Orderingången blev 1.432 miljoner kronor (721), en ökning med 99 procent.

Den 26 mars meddelade Mycronic att utdelningsförslaget sänks till 2:00 kronor per aktie (tidigare 3:25 kronor).

Mycronic upprepar bedömningen att koncernens nettoomsättning 2020 kommer att vara i nivån 4,1 miljarder kronor exklusive eventuella förvärv under 2020.

Fukthanteringsbolaget Munters redovisar ett justerat ebita-resultat på 130 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av upp till sex analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var 134 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 1.566 miljoner kronor, mot ett analytikersnitt på 1.563 miljoner. Den justerade ebita-marginalen blev därmed 8,3 procent mot prognossnittet på 8,6 procent.

Orderingången landade på 1.849 miljoner kronor, mot ett snitt på 1.712 miljoner.

Fönstertillverkaren Inwido redovisar ett operationellt ebita-resultat på 48 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (45).

Den operationella ebita-marginalen var 3,3 procent, jämfört med 3,1 procent i motsvarande kvartal föregående år.

Nettoomsättningen uppgick till 1.448 miljoner kronor (1.443), en ökning med 0,3 procent.

"Trots den omskakande och allvarliga utvecklingen av Covid-19 pandemin var Inwidos första kvartal 2020 huvudsakligen i linje med våra förväntningar", skriver vd Henrik Hjalmarsson i rapporten.

Tv- och streamingbolaget Nent redovisar ett rörelseresultatet om 219 miljoner kronor för det första kvartalet (rapporterat 218, exklusive jämförelsestörande 274). Rörelsemarginalen blev 6,0 procent (5,9).

Nettoomsättningen uppgick till 3.657 miljoner kronor (3.727), motsvarande en organisk minskning om 1,9 procent.

Nents reklamintäkter, som står för cirka en fjärdedel av bolagets totala försäljning, väntas minska med 25 procent under april.

Det skriver Nents vd Anders Jensen i rapporten för det första kvartalet.

Totalt under första kvartalet minskade reklamintäkterna med 13 procent, "då efterfrågan har påverkats kraftigt av krisen", skriver han. I mars enskilt var nedgången 17 procent.

"Krisen kommer att föra med sig långvariga konsekvenser för mediabranschen och att minska vår exponering mot reklam fortsätter att vara prioriterat", skriver Anders Jensen i rapporten.

Nents intäkter gick ned med knappt 2 procent under kvartalet. Anders Jensen betonar i vd-ordet att "Viaplays starka abonnenttillväxt nästan helt kompenserade för den negativa utvecklingen" i bolaget reklam- och studioverksamheter.

Fastighetsbolaget Nyfosa hade en positiv nettouthyrning under det första kvartalet. Nyuthyrningar gjordes för totalt 40 miljoner kronor. Det framgår av delårsrapporten.

Hyresintäkterna blev 425 miljoner kronor (319) och totala intäkter uppgick till 430 miljoner kronor (322). Ökningen är hänförlig till den större portföljen, men även omförhandlingar och nyuthyrningar i det jämförbara beståndet, skriver bolaget.

Driftnettot blev 283 miljoner kronor (200) och överskottsgraden 65,8 procent (61,9).

Förvaltningsresultatet uppgick till 343 miljoner kronor (188).

Värdeförändringar i fastigheter uppgick till 480 MSEK (-1) varav orealiserade värdeförändringar uppgick till 482 miljoner kronor (13). De orealiserade värdeförändringarna var främst ett resultat av lägre avkastningskrav och omförhandlade hyreskontrakt.

Värderingen av fastighetsportföljen har utförts av externa, oberoende värderingsfirmor.

"Även om värderingen på balansdagen visade en positiv värdeutveckling för kvartalet är den framtida värdeutvecklingen osäker då fulla effekter från pågående coronapandemi inte var kända vid värderingstidpunkten", skriver bolaget.

Nettoresultatet blev 659 miljoner kronor (160), motsvarande 3:80 kronor per aktie (0:96).

"Med Nyfosas bredd av hyresgäster inom ett flertal branscher har vi goda grundförutsättningar i rådande situation med pågående coronapandemi, men osäkerheten är mycket stor. Vi räknar med en negativ påverkan under den närmaste tiden. Hur mycket och hur länge är i nuläget omöjligt att bedöma. Vi gör det vi kan göra; förbereder oss för olika scenarier med nära kontakt med våra hyresgäster och löpande utvärdering av hur finansiering och transaktioner påverkas. När det är dags för affärer är vi redo och rustade för det", skriver Jens Engwall, vd för Nyfosa.

Bonavas rörelseresultat blev 31 miljoner kronor i det första kvartalet. Väntat var 114 miljoner kronor, enligt Infront.Intäkterna uppgick till 2.949 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.772 miljoner kronor.

Bonavas resultat kan slå, särskilt mellan kvartal, eftersom bolaget redovisar intäkter och resultat först när ett projekt färdigställts och lämnats över till kund. I det gångna kvartalet resultatavräknades 947 bostadsenheter, mot 1.268 stycken under det första kvartalet 2019.

Bonava redovisar en försäljningsgrad om 77 procent (72 procent den 31/12) i den pågående produktionen om 9.466 enheter.

Bonava sålde under kvartalet 1.129 bostäder och produktionsstartade 531 bostäder.

I en uppdatering den 9 april meddelade Bonava att produktionen under första kvartalet löpt på som vanligt, men att vissa förseningar i logistik- och produktionskedjan har förekommit.

Bedömningen i samband med uppdateringen var också att det finns en risk för signifikant påverkan på nettoomsättning och rörelseresultat för 2020.

Speloperatören Betssons intäkter uppgick till 1.418 miljoner kronor i det första kvartalet. Väntat var 1.358 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av sju analytikers estimat.

Rörelseresultatet blev 261 miljoner kronor, motsvarande en rörelsemarginal om 18,4 procent.

Här var ett rörelseresultat om 228 miljoner kronor väntat och en rörelsemarginal om 16,8 procent.

Sportboksmarginalen i kvartalet uppgick till 8,5 procent, vilket kan jämföras med 6,8 procent i det föregående kvartalet och 6,3 procent under motsvarande kvartal föregående år. Kasinointäkterna var oförändrade på 1.014 miljoner kronor medan intäkter från Sportboken ökade med 29 procent till 385 miljoner kronor.

 Betssons genomsnittliga dagliga intäkterna under det andra kvartalet 2020, till och med den 16 april, var oförändrade jämfört med de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det andra kvartalet 2019. Organiskt ökade intäkterna med 2 procent.

"Totalt sett har det under både mars och april varit en tillströmning av nya kunder och en ökning av aktiviteten per kund inom både kasino och E-sports vilket delvis har motverkat bristen på sportspelsutbud. Frånvaron av idrottsevenemang sedan mitten av mars har dock haft stor påverkan på sportboksintäkterna", skriver bolaget.

Livekasinounderleverantören Evolution Gaming redovisar ett ebitda-resultat på 64,1 miljoner euro för det första kvartalet 2020. Väntat var 58,6 miljoner enligt Infronts sammanställning av analytikerestimat.

Ebitda-marginalen var 55,7 procent. Här hade analytikerna räknat med en marginal på 52 procent. Nettoomsättningen uppgick till 115 miljoner euro mot väntade 113 miljoner.

Avsaknaden av sportspel har gynnat Evolution Gaming i starten av det andra kvartalet, då många nya spelare har introducerats till livekasino-segmentet i avsaknad av sportspel under coronakrisen.

Det skriver vd Martin Carlesund i rapporten för det första kvartalet 2020.

"Efterfrågan på våra produkter har under hela kvartalet varit fortsatt mycket stark. Det är även rimligt att anta att avsaknaden av sportbetting-spel i slutet av kvartalet gynnat tillväxten", skriver Martin Carlesund.

Vidare skriver han att bolaget till följd av dessa gynnsamma effekter har haft en mycket bra start på året.

Lastbilskoncernen Volvos rörelseresultat uppgick till 7.374 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Det framgår av delårsrapporten. Genomsnittet av 15 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, låg på ett rörelseresultat på 6.453 miljoner kronor.

Rörelsemarginalen blev 8,1 procent för kvartalet. Snittestimatet var en marginal på 7,4 procent.

Det justerade rörelseresultat blev 7.140 miljoner kronor. Här låg snittförväntningarna på 6.228 miljoner kronor.

Försäljningen uppgick till 91.449 miljoner kronor för perioden. Här låg snittestimatet på 86.800 miljoner kronor.

Volvo har den 20 mars meddelat att det drar tillbaka förslaget om extrautdelning om 7:50 kronor. Bolaget har också meddelat att produktionen stoppats på obestämd tid.

 Volvo har sedan slutet av mars haft negativ orderingång i lastbilsverksamheten då antalet avbokningar har ökat.

Det framgår Martin Lundstedts vd-ord i rapporten för det första kvartalet.

"Sedan slutet av mars har nettoorderingången varit negativ som en konsekvens av att alltmer försiktiga kunder och återförsäljare avbokar redan lagda order", skriver han.

Bolaget ger inte några marknadsprognoser för 2020. Martin Lundstedt hänvisar till det mycket turbulenta och osäkra läget.

Orderingången i Volvos lastbilsverksamhet minskade med 16 procent under det första kvartalet. I mars minskade nettoorderingången med 75 procent jämfört med februari, enligt rapporten.

Volvos ambition är att försiktigt återstarta bolagets tillverkning i Europa, Nordamerika och Brasilien på låga nivåer i slutet av april och början av maj.

Det skriver Volvos vd Martin Lundstedt i delårsrapporten.

"Vi kommer sedan successivt att öka produktionen till en ny, lägre efterfrågan. Under upptaktningsfasen kommer vi att arbeta hårt tillsammans med våra leverantörer för att minimera störningar", skriver han.

Volvos nettoorderingång på lastbilar, exklusive samriskbolag, uppgick under det första kvartalet 2020 till 38.399 enheter, en nedgång med 16 procent från 45.884 fordon motsvarande period 2019.

Det framgår av delårsrapporten.

Snittestimatet, enligt Infronts sammanställning av tio analytikers prognoser inför rapporten, låg på en orderingång på 36.294 lastbilar under första kvartalet.

"På grund av covid-19 har kunderna och återförsäljarna blivit allt mer försiktiga och avbokar redan lagda order. I mars minskade nettoorderingången med 75 procent jämfört med februari. Sedan slutet på mars har nettoorderingången varit negativ", skriver Volvo.

I Europa minskade orderingången på tunga och medeltunga lastbilar med 18 procent till 17.312 fordon och leveranserna sjönk med 21 procent.

Swedbanks rörelseresultat blev -1.289 miljoner kronor i det första kvartalet 2020. Ett genomsnitt av 16 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på -1.167 miljoner kronor.

Räntenettot blev 6.686 miljoner kronor, mot analytikersnittet på 6.508 miljoner kronor.

Provisionsnettot blev 3.223 miljoner. Där låg snittprognosen på 3.161 miljoner.

Nettoresultat av finansiella poster blev -322 miljoner kronor, mot väntade 171 miljoner, medan kreditförlusterna uppgick till 2.151 miljoner kronor - här väntades kreditförluster på 2.212 miljoner kronor.

Kärnprimärkapitalrelationen var per den 31 mars 16,1 procent. Här låg snittestimatet på 16,6 procent.

Swedbank uppgav den 8 april att banken räknade med att redovisa kreditförluster på grund av ökade reserveringar om cirka 2,2 miljarder kronor för kvartalet. Banken uppgav samtidigt att den, inräknat Finansinspektionens sanktionsavgift på 4 miljarder kronor samt kreditreserveringarna och stigande kostnader, räknade med ett negativt resultat för kvartalet.

Swedbanks räntenetto för årets första kvartal uppgick till 6.686 miljoner kronor, att jämföra med det fjärde kvartalets 6.408 miljoner. Utfallet var 3 procent högre jämfört med Infronts snittestimat som låg på 6.508 miljoner kronor.

Den sekventiella ökningen i räntenetto under första kvartalet berodde i huvudsak på lägre resolutionsavgift och positiva effekter i samband med Riksbankens senaste räntehöjning, skriver Swedbank.

Nettoresultat av finansiella poster uppgick till -322 miljoner kronor, vilket kan jämföras med fjärde kvartalets 1.218 miljoner kronor och Infronts konsensus som låg på 171 miljoner kronor.

"Orsaken var främst ett negativt resultat inom Stora företag & Institutioner, till största delen drivet av värdejusteringar på derivat (CVA/DVA), vilket påverkats negativt av högre kreditrisker för motparter i samband med covid-19", skriver Swedbank.

En negativ värdeutveckling av aktieinnehaven i Visa och Asiakastieto påverkade också resultatet negativt.

Provisionsnettot minskade med 6 procent i första kvartalet, jämfört med det fjärde i fjol, främst till följd av lägre intäkter från kort och kapitalförvaltning. Provisionsnettot, som blev 3.223 miljoner kronor, var dock 2 procent högre än Infronts konsensus.

Swedbanks kostnader ökade under det första kvartalet till 9.370 miljoner kronor, inklusive sanktionsavgiften till Finansinspektionen på 4.000 miljoner kronor. Motsvarande kvartal i fjol var kostnaderna 4.518 miljoner kronor, skriver banken i sin delårsrapport. Justerat för sanktionsavgiften ökade kostnaderna med 19 procent. Konsultkostnader för att hantera penningtvättsrelaterade utredningar uppgick till 576 miljoner kronor under kvartalet.

Övriga kostnader ökade med 277 miljoner kronor till följd av högre personal-, IT- och konsultkostnader. Personalkostnaderna ökade till följd av årliga löneökningar och fler antal anställda.

Valutakursförändringar ökade kostnaderna med 26 miljoner kronor.

Hygien- och hälsobolaget Essity redovisar ett justerat ebita-resultat på 5.333 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Enligt Infronts sammanställning av fjorton analytikers prognoser väntades i genomsnitt ett justerat ebita-resultat om 5.333 miljoner.

Nettoomsättningen uppgick till 33.712 miljoner kronor mot väntade 33.712. Den justerade ebita-marginalen blev 15,8 procent.

Essity meddelade den 14 april att det justerade ebita-resultatet för det första kvartalet uppgick till just 5.333 miljoner kronor, att omsättningen landade på 33.712 miljoner kronor och att den organiska tillväxten blev 7,8 procent.

Bolaget har även meddelat att beslutet om utdelning dras tillbaka. Ett nytt beslut ska fattas vid en extra stämma senare i år.

Kullagerbolaget SKF redovisar ett justerat rörelseresultat på 2.572 miljoner kronor för första kvartalet 2020.

Ett genomsnitt av 19 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 1.944 miljoner kronor.

I resultatet ingår -304 miljoner kronor i engångsposter, mot snittestimatet vid -60 miljoner.

Försäljningen blev 20.085 miljoner kronor, jämfört med snittestimatet på 19.515 miljoner kronor.

Verkstadsbolaget Epiroc, som knoppades av från Atlas Copco sommaren 2018, redovisar ett justerat rörelseresultat på 1.911 miljoner kronor för det första kvartalet 2020.

Ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett justerat rörelseresultat på 1.866 miljoner kronor.

Nettoomsättningen blev 9.134 miljoner kronor, jämfört med analytikersnittet på 9.296 miljoner. Orderingången var 9.772 miljoner kronor, att jämföra med snittet på 9.205 miljoner.

I rapporten, som skulle ha offentliggjorts först på torsdagen skriver bolaget även att verksamheten har påverkats av covid-19, men att pandemin har haft begränsad påverkan på resultatet för första kvartalet.

 Epiroc räknar med att efterfrågan, både på utrustning och för eftermarknad, kommer att bli lägre och att effekterna av pandemin kommer att ha en väsentlig negativ påverkan på intäkter och vinst under det andra kvartalet.

Det skriver Epirocs nya vd Helena Hedblom i delårsrapporten för det första kvartalet som publicerades redan på onsdagskvällen i stället för som planerat på torsdagsmorgonen.

Bolagets verksamhet i Kina påverkades av pandemin i februari, men situationen har förbättrats sedan dess. Under mars skapade dock effekterna av den växande pandemin en snabbföränderlig situation globalt eftersom restriktioner från olika regeringar och myndigheter började störa tillgången på komponenter, transportsystem och tillverkningsanläggningar.

"Vissa kunder fick stoppa eller minska sin verksamhet. Eftersom den mesta påverkan kom i slutet av kvartalet var dock den finansiella påverkan under det första kvartalet begränsad", skriver Epiroc-chefen.

Den uppskattade effekten på intäkter från förseningar i leveranser till följd av coronaviruset var cirka 400 miljoner kronor under kvartalet, främst relaterat till utrustning, enligt delårsrapporten.

IDL Biotech hade en omsättning på 8,2 miljoner kronor (6,6) under det första kvartalet 2020.

"Omsättningsökningen under kvartalet är främst relaterad till ökade volymer av vårt bakteriologiska segment och produkten Tubex TF på den indonesiska marknaden", skriver bolagt i sin delårsrapport.

Resultatet uppgick till -1,7 miljoner kronor (-2).

"Utvecklingen av covid-19 är självklart oroande för hela samhället. Under första kvartalet kunde bolaget endast se en påverkan på den kinesiska marknaden till följd av den nationella karantän som utlystes. I början av det andra kvartalet har vi fått indikationer på att den kinesiska marknaden har börjat återhämta sig, medan vi istället kan förvänta oss en kraftig minskning av försäljning till bolagets två största marknader; UBC Rapid i Tyskland och Tubex TF till Indonesien", skriver bolaget.

Trots att det är för tidigt att sia om utvecklingen för resterande del av året, är en betydande försäljningsminskning under andra kvartalet högst sannolik, skriver vd Charlotte Berg.

"Bolaget förbereder sig för flera olika scenarios, men med en stark kassa i ryggen är vår bedömning att verksamheten kan återgå till den fortsatta expansionen i slutet av 2020", skriver hon.

Bolagets största projekt, en uppdatering av UBC Rapid med mål att nå ett FDA-godkännande, löper på enligt plan gällande utvecklingsdelen.

"Däremot är det med stor sannolikhet att insamlandet av kliniska prover kommer bli försenat pga covid-19, vilket innebär en viss försening kring ansökandet om FDA-godkännandet för produkten", heter det.

Minesto, som handlas på First North, redovisar intäkter på 11,9 miljoner kronor (9,1) för det första kvartalet 2020. Intäkterna under kvartalet utgjordes i huvudsak av aktiverat arbete för egen räkning.

Rörelseresultatet uppgick till -3,2 miljoner kronor (-4,4).

"Det negativa resultatet är till stor del hänförligt till affärsutveckling och administration kring teknikutvecklingen och inkluderar bland annat personalkostnader, hyror och tjänster", skriver Minesto.

Periodens kassaflöde uppgick till 81,5 miljoner kronor (34,4). De likvida medlen uppgick på balansdagen till 136 miljoner kronor.

Minesto har hittills kunnat hantera påverkan av coronapandemin på leveranser och verksamhet och bolaget planerar fortfarande för installation i Vestmannasund, Färöarna under det andra kvartalet i år.

Fordonsunderleverantören Haldex rörelseresultat exklusive engångsposter uppgick till 43 miljoner kronor i det första kvartalet (97). Rörelseresultatet inklusive engångsposter blev 30 miljoner kronor (97) med en rörelsemarginal på 2,5 procent (7,2).

Nettoomsättningen uppgick till 1.180 miljoner kronor (1.339), en minskning på 12 procent.

Haldex uppgav i början av april att omsättningen i det första kvartalet bedömdes minska med 15-20 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Rörelsemarginalen förväntades minska betydligt jämfört med föregående år. Vid samma tillfälle drog Haldex tillbaka sina helårsprognoser för såväl omsättning som rörelsemarginal.

För att ytterligare minska kostnadsbasen har Haldex beslutat om ett nytt långsiktigt kostnadsbesparingsprogram som kommer att addera årliga besparingar på 100 miljoner konor. Dessa åtgärder kommer att reducera kostnadsbasen och antalet anställda vilket tillsammans med tidigare annonserade åtgärder förväntas ge årliga besparingar på 203 miljoner.

Vidare uppger bolaget att de fackliga förhandlingarna avseende produktionsanläggningen i Heidelberg slutförts.

"Utfallet blev enligt förväntan. Hittills genomförda produktionseffektiviseringar medför årliga besparingar på 75 miljoner kronor från och med 2021", skriver bolaget i sin delårsrapport.

Fastighetsbolaget Kungsledens hyresintäkter uppgick till 632 miljoner kronor i det första kvartalet (586).

Driftöverskottet blev 427 miljoner kronor (384) och förvaltningsresultatet uppgick till 310 miljoner (267).

De orealiserade värdeförändringarna på fastigheter summerade till 243 miljoner (496), medan de orealiserade värdeförändringarna på derivat var -121 miljoner kronor (-91).

Efter skatt blev resultatet 338 miljoner kronor (526), vilket motsvarade 1:55 kronor per stamaktie (2:41).

 Kungsleden har inte påverkats nämnvärt av coronapandemin under det första kvartalet, men har beviljat hyresrabatter anstånd med hyror i det andra kvartalet motsvarande drygt 40 miljoner kronor.

Det skriver vd Biljana Pehrsson i rapporten för det första kvartalet 2020.

Anstånden uppgår till 20 miljoner kronor med en avbetalningsplan på 12 till 14 månader, och rabatterna till 21 miljoner kronor.

Fastighetsbolaget Diös hyresintäkter uppgick till 370 miljoner kronor i det första kvartalet 2020 (341). Totala intäkter steg till 478 miljoner kronor (457), enligt delårsrapporten.

Driftöverskottet blev 290 miljoner kronor (268) och förvaltningsresultatet uppgick till 229 miljoner (212).

Värdeförändringarna på fastigheter summerade till 10 miljoner kronor (65), medan värdeförändringarna på derivat redovisades till 1 miljoner kronor (0).

Efter skatt blev resultatet 189 miljoner kronor (230), vilket motsvarade 1:42 kronor per stamaktie (1:71).

Diös har som stöttande åtgärder erbjudit sina hyresgäster inom utsatta branscher möjligheten till flexiblare öppettider, i vissa fall månadshyra i stället för kvartalshyra och vi har gjort överenskommelser avseende hyresrabatter.

"Vår kostnad utifrån hittills gjorda överenskommelser uppgår till cirka 8 miljoner kronor", skriver vd Knut Rost i delårsrapporten.

Cirka 6 procent av Diös hyresintäkter kommer från hyresgäster verksamma inom branscher inom besöksnäringen, såsom restaurang, café och hotell, som är mer utsatta i nuvarande skede.

Omkring 91 procent av förväntade hyresinbetalningar för april har erhållits vilket kan jämföras med cirka 97 procent tidigare år.

"Utvecklingen under första kvartalet var väldigt stark. Tillväxten i förvaltningsresultatet uppgick till 8 procent och överskottsgraden var 62 procent. Ökade hyresintäkter tillsammans med lägre vinterrelaterade kostnader bidrar positivt. Uthyrningsverksamheten är fortsatt stark och nettouthyrningen uppgick till 31 mkr som en följd av större uthyrningar där kassaflödet ligger ett par år fram i tiden", summerar Knut Rost.

E-handlaren Bygghemma redovisar ett resultat efter skatt på 46,2 miljoner kronor för det första kvartalet 2020 (22,1). Nettoomsättningen uppgick till 1.628 miljoner kronor (1.220).Rörelseresultatet blev 69,2 miljoner kronor (38,3) och rörelsemarginalen var 4,2 procent (3,1).

Bygghemma redovisar en total tillväxt på 35 procent till 1.628 miljoner konor i det första kvartalet. Den organiska tillväxten uppgick till 22,1 procent.

Enligt Bygghemma har coronapandemin så här långt inte haft någon negativ effekt på verksamheten, något som bekräftas av hur andra kvartalet inletts, menar bolaget.

"Kunderna på våra marknader har fortsatt att investera i sina hem och de har i växande omfattning gjort så online där vi är dominerande i Norden", skriver vd Adam Schatz i rapporten.

Ämnen i artikeln

Swedbank A

Senast

250,50

1 dag %

0,00%

1 dag

1 mån

1 år

Epiroc B

Senast

181,00

1 dag %

0,00%

Essity B

Senast

262,00

1 dag %

0,00%

Diös Fastigheter

Senast

69,25

1 dag %

0,00%

SKF B

Senast

217,10

1 dag %

0,00%

BHG Group

Senast

23,22

1 dag %

0,00%

Volvo B

Senast

265,40

1 dag %

0,00%

Viaplay Group B

Senast

0,72

1 dag %

0,00%

Nyfosa

Senast

94,20

1 dag %

0,00%

Bonava B

Senast

12,84

1 dag %

0,00%

Betsson B

Senast

199,90

1 dag %

0,00%

Evolution

Senast

751,60

1 dag %

0,00%

Minesto

Senast

4,88

1 dag %

0,00%

Inwido

Senast

210,20

1 dag %

0,00%

Munters Group AB

Senast

138,10

1 dag %

0,00%

HMS Networks

Senast

414,40

1 dag %

0,00%

Vitrolife

Senast

140,00

1 dag %

0,00%

GomSpace Group

Senast

17,68

1 dag %

0,00%

Eolus B

Senast

54,70

1 dag %

0,00%

Note

Senast

179,70

1 dag %

0,00%

Active Biotech

Senast

0,19

1 dag %

0,00%

Atlas Copco A

Senast

152,85

1 dag %

0,00%

Trelleborg B

Senast

352,10

1 dag %

0,00%

Troax Group

Senast

143,60

1 dag %

0,00%

Alfa Laval

Senast

397,80

1 dag %

0,00%

Bulten

Senast

60,90

1 dag %

0,00%
Marknadsöversikt

OMX Stockholm 30

1 DAG %

−0,51%

Senast

2 493,49

1 mån
Loading market data...
Senaste aktieanalyserna på Placera
Kollage Analys Ny
Privatekonomi med Placeras expert
Karolina Placera

Karolina Palutko Macéus skriver om allt som har med privatekonomi att göra och hur du kan få mer pengar i plånboken.

Affärsvärlden
AFV

Är du kund hos Avanza? Just nu kan du få en unik rabatt på Affärsvärlden. Afv har 28 år i rad utsetts till Sveriges bästa affärsmagasin i en undersökning med börs-VD:ar, finanschefer, IR-chefer och aktieproffs.

Annons
Introduce

för börsens små- och medelstora företag.

Annons
Investtech

Här hittar du våra artiklar om teknisk analys i samarbete med Investtech.