Nytt superrekord för placera.nu

Krönika Placera.nu fortsätter att öka antalet läsare. Förra veckan hade vi 163 000 unika besök, vilket är nytt rekord. Vi tar det som ett bevis på att hungern efter spartips är stor - och som en uppmaning att jobba ännu hårdare.

Placera.nu får fler läsare för varje dag som går. Det nya rekordet på 163 000 unika besök under vecka 2 slår vårt gamla rekord på 144 000 med hästlängder. Det är enormt glädjande. Placera.nu är idag Sveriges tredje största ekonomisajt, efter di.se och e24.

Ett annat sätt att se det är att placera.nu är störst av de små. Vi är större än Privata Affärer, Affärsvärlden, Veckans Affärer och Realtid.se. Det är glädjande eftersom storlek är slutmålet i allt vi gör här på redaktionen, våra nyhetsartiklar, analyser, it-utveckling och affärssamarbeten.

Vår huvuduppgift är att ge dig som läsare vad du vill ha i fråga om aktie- och fondanalys, spartips och nyhetsurval. Men så länge vi är för små för att locka annonsörer fungerar inte vår affärsmodell som bygger på annonsfinansiering.

Jag har sagt detta förr, men upprepar mig för alla nya läsare: placera.nu är inte Avanzas analysavdelning. Placera.nu är en fristående nättidning som är redaktionellt oberoende av ägaren Avanza. Vårt oberoende är avgörande för att våra analyser ska vara trovärdiga.

Trovärdigheten i vårt oberoende hänger i sin tur på att vi kan finansiera oss själva. Jag tror vi har hittat in i denna goda cirkel.

Nu ska vi fortsätta att nå nya höjder under 2011, och det gör vi genom vår kompetenta redaktion. 2010 präglades av en intern omorganisation där vi stärkte bemanningen på aktieanalys och på nyhetsdesken. Det kommer att ge fler och skarpare aktieanalyser, och ett ännu bättre nyhetslöp.

Hungern efter spartips är omöjlig att mätta. Det finns hur mycket som helst för oss att göra. Det finns alltid ämnen, aktier och fonder ni tycker att vi borde skriva mer om.

Men jag tror att jag inte förhäver mig när jag säger att bättre och mer omfattande oberoende analys och spartips hittar ni inte på en svensk webbsajt, gratis. Där har ni vår konkurrensfördel i mediebruset.

Att vi sedan får draghjälp av att konjunkturåterhämtningen och börsuppgång ökar intresset för placeringar gör inte saken sämre.

PS. Swedbanks aktie gick över 100 kronor i dag, måndagen den 17 januari. Det är första gången sedan augusti 2008.

Mer från förstasidan

Mest läst

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -