Månadens vinnare på Large Cap

Aktier Börsens breda index levererade ännu en positiv månad med en uppgång om drygt sju procent i november. Placera har listat senaste månadens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsens Large Cap-lista.

listan av storbolagsvinnare har nästan samtliga haft en dyster kursutveckling under året samtidigt som många av aktierna periodvis varit hårt blankade.

I november månad steg medicinteknikbolaget Bico med nästan 80 procent. Aktien fick en rejäl skjuts på rapportdagen som visade minskade förluster och en organisk tillväxt rensat för valutor på 12 procent. I samband med kapitalmarknadsdagen i mitten på november slopades det tidigare målet om en årlig organisk tillväxt om minst 35 procent. Istället presenterades ett nytt mål om en tvåsiffrig organisk tillväxt exklusive valutaeffekter. I början på månaden köpte även styrelseledamoten Bengt Sjöholm 25 000 aktier för nästan två miljoner kronor.

Kursutveckling Bico - en månad

E-handelsbolaget Boozt aktie som steg kraftigt i oktober visade på samma trend i november med en uppgång om 40 procent. Senast i tisdags meddelade Boozt att november månads försäljning var starkare än förväntat samtidigt som lagerpositionen är stark. Bolaget har under hösten varit en av börsens mest blankade aktier. I november månad har dock blankningspositionerna i Boozt minskat från tidigare 10 procent till gårdagens cirka 7 procent.

förlorarlistan noteras betydligt mindre kursrörelser där Stillfronts aktie haft störst nedgång med 25 procent. När Stillfront visade korten för tredje kvartalet missade de analytikernas förväntningar gällande rörelseresultatet och meddelade samtidigt att de inte kommer nå sin helårsprogrnos gällande den organiska tillväxten.

Även Cint med riskkapitaljätten Nordic Capital i ägarlistan fick en dyster utvecklingen under månaden efter att Nordic Capital sålde delar av sitt ägande med en rabatt om 16,5 procent.

Samtliga aktier på förlorarlistan för november har haft negativt kursutveckling sedan årsskiftet.

Novembers utveckling visar ännu en gång hur snabbt sentimentet i aktier kan förändras och den kraftiga volatilitet som finns även bland börsens större bolag. På varken vinnar- eller förlorastlistan för november syns ingen tydlig branschfördelning utan präglas istället av bolagsspecifika händelser och starka flöden. 

Bolag utv. 1 mån. % I år, %
BICO 79% -72%
BOOZT 40% -38%
BFG 38% -37%
NCAB 31% -26%
SINCH 26% -71%
SBB B 24% -70%
HUSQ B 23% -41%
SWEC B 22% -39%
HUSQ A 21% -41%
SYSR 21% -30%

 

Bolag Utv. 1 mån, % I år, %
SF -25% -62%
CINT -19% -67%
SAS -9% -52%
VOLO -7% -58%
KFAST B -6% -75%
ARJO B -6% -62%
VIT B -6% -31%
ARION SDB -6% -6%
FOI B -6% -29%
SECU B -5% -14%

 

Källa: Infront

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -