SWEDISH MATCH
SKATTEHÖJNINGSFÖRSLAG USA SLOPAT ENL MEDIA (NY) (Direkt)

2021-12-10 09:13

(Tillägg: från fjärde stycket samt uppdatering aktiekurs)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Demokraterna har dragit tillbaka det förslag till skattehöjningar inom tobaksområdet i USA, som om det infördes i sin ursprungliga form skulle slå hårt mot tobaksfria nikotinprodukter, däribland Swedish Match produkt Zyn.

Det skriver Dow Jones med hänvisning till anonyma källor.

Swedish Matchs aktie noterades strax efter börsöppning på fredagen nära 7 procent upp.

Nyhetsbyrån Direkt rapporterade redan i början av oktober om ett skatteförslag i USA som om det blev verklighet riskerade att leda till kraftigt höjd skatt på bland annat Swedish Match tobaksfria nikotinprodukt Zyn.

"Just nu vet vi inte hur det slutliga förslaget kommer att se ut, eller vad den slutliga finansieringen för budgetpaketet kommer att omfatta", sade Swedish Match ir-chef Emmett Harrison till Nyhetsbyrån Direkt i oktober.

Republikanerna har protesterat mot skatten och i november kom tecken på att Demokraternas skatteförslag skulle kunna möta motstånd även i de egna leden.

"En nikotinskatt framstår för mig som fullständigt ologisk", uppgav då den demokratiska senatorn Joe Manchin i en intervju med Fox News. Fox Business betecknade Joe Manchins stöd för förslaget som avgörande för att det skulle gå igenom i den amerikanska senaten.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -