BÖRSEN
INLEDER NEDÅT, H&M UPP EFTER RAPPORT, OMXS30 -0,5% (Direkt)

2022-06-29 09:21

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen inledde onsdagen nedåt samtidigt som H&M handlades upp efter rapporten för det andra kvartalet.

Omkring klockan 9.15 hade OMXS30 tappat 0,5 procent till 1.903. Aktier för 1,1 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen.

Ute i Europa var tyska DAX-index ned 0,9 procent medan franska CAC40 steg 0,6 procent.

Klädbolaget H&M-gruppen redovisade siffror för det brutna räkenskapsårets andra kvartal på onsdagsmorgonen. Omsättningen var känd sedan tidigare, men resultatet kom överlag in bättre än väntat. Rörelseresultatet var 17 procent bättre än analytikernas estimat och bruttomarginalen var 1,5 procentenheter högre.

Samtidigt meddelade dock bolaget att försäljningen i juni väntas minska med 6 procent i lokala valutor jämfört med motsvarande månad året innan. Av den minskningen utgör den pausade försäljningen i Ryssland, Belarus och Ukraina 5 procentenheter.

"Junisiffran ska ses i ljuset av en mycket stark jämförelsebas i juni 2021", skrev bolaget i rapporten.

Aktien i H&M handlades upp 2,4 procent.

Rapporterade gjorde också spelutvecklaren MAG Interactive. Bolaget redovisade en nettoomsättning för det tredje kvartalet (mars-maj) på 91,1 miljoner kronor (81,4). Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 11,0 miljoner kronor (15,4).

Omsättningen påverkades också av en extraordinär intäkt om 15 miljoner kronor, justerat för den var kvartalets nettoomsättning i nivå med föregående kvartal.

Rapporten fick ett svalt mottagande och aktien handlades ned 4,8 procent.

Under morgonen lade CVC Fonder och Nordic Capital ett bud på bilglasbolaget Cary Group om 65 kronor per aktie. Budet innebär en premie om 60 procent mot onsdagens stängningskurs. Det är dock 5 kronor lägre än kursen i noteringen förra hösten.

Nordic Capital, som var med och tog Cary Group till börsen i fjol, äger i dag cirka 30 procent av kapital och röster i bolaget. Aktien handlades upp 61 procent till nivåer strax över budkursen.

Krisande flygbolaget SAS meddelade under natten att medlingen mellan bolaget och SAS Scandinavias pilotföreningar förlängs med 72 timmar till den 2 juli klockan 00.01.

Aktien handlades upp 5,7 procent.

Sandvik meddelade under morgonen att bolaget tar en engångskostnad om 1 miljard kronor under det andra kvartalet relaterad till beslutet att avveckla verksamheten i Ryssland.

Bolaget har också fått en höjd rekommendation av RBC Capital Markets som skruvat upp sin rekommendation till outperform från sector perform samtidigt som riktkursen höjdes till 240 från 220 kronor.

Aktien backade 0,3 procent.

Graf: OMXS30 onsdagen den 29 juni

Källa: Infront

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

MAG Interactive - I dag

{point.key}

SAS - I dag

{point.key}

Sandvik - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -