TELE2
KINNEVIK SÄLJER HELA INNEHAVET FÖR TOTALT 13 MDR KR (NY2) (Direkt)

2024-02-26 08:11

(Lägger till info om Xavier Niel längst ned)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Investmentbolaget Kinnevik säljer hela sitt innehav i teleoperatören Tele2 till Freya Investissement som kontrolleras gemensamt av den europeiska telekomkoncernen Iliad och dess styrelseordförande Xavier Niel genom NJJ Holding. Den totala köpeskillingen ligger på 13 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Transaktionen kommer att genomföras i tre steg med en första del om 2,9 miljarder kronor. De två återstående stegen är villkorade av att Iliad/NJJ erhåller nödvändiga regulatoriska godkännanden och det tredje steget även av att Iliad/NJJ stämplar om A-aktier i Tele2 till B-aktier för att inte utlösa ett budpliktsbud.

Transaktionen som genomförs till en kurs motsvarande 90 kronor per B-aktie och 101 kronor per A-aktie i Tele2. Omräknat till ett genomsnittligt aktiepris för Tele2 ligger aktiepriset på 94:20 kronor, vilket innebär en premie om 13 procent i förhållande till stängningskursen för Tele2:s B-aktie på fredagen den 23 februari.

"Efter genomförandet av transaktionen kommer Kinnevik att ha en mycket stark nettokassa. Vi kommer förvalta detta kapital med tålamod och fokus för att ytterligare tydliggöra vår equity story och skapa värde för våra aktieägare. Vi kommer fortsätta jobba på vår prioritering att koncentrera vår portfölj mot dess mest lovande och motståndskraftiga innehav, och samtidigt se över vår kapitalstruktur i samråd med större aktieägare", skriver Kinneviks vd Georgi Ganev som en kommentar till pressmeddelandet.

Köparen, Xavier Niel, är sedan tidigare största ägare i Millicom via Atlas Investissement.

Millicom ägdes tidigare av Kinnevik men delades ut av bolaget efter ett styrelsebeslut 2019.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Tele2 B - I dag

{point.key}

Kinnevik B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -