Systemair
Systemair: Splittrad organisk orderbild i Europa under innevarande kvartal (Finwire)

2024-03-05 11:51

Ventilationsbolaget Systemair har under tisdagsmorgonen släppt sin rapport för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2023/24.

Kvartalet brukar normalt sett vara det svagaste och siffrorna vittnar bland annat om en marginell organisk tillväxt på 0,1 procent. Som jämförelse var motsvarande tillväxt 22,2 procent samma period förra året.

Detta till trots uppges utfallet vara ett styrkebesked, speciellt beaktat att fjolåret innehöll tuffa jämförelsesiffror.

De regioner som stack ut negativt under perioden var Norden och Västeuropa, men bilden varierar samtidigt inom dessa regioner. Det framgick under rapportsamtalet.

Exempelvis uppgavs Norge ha varit robust trots sin höga exponering mot bostadssektorn.

Flera av marknaderna i Europa hade en positiv organisk tillväxt, såsom Frankrike, Storbritannien och Spanien, trots att hela regionen som helhet backade -7,9 procent. En av marknaderna som agerade sänke var Tyskland.

Under rapportsamtalet sade Systemair att bilden fortsätter vara spretig kring den organiska orderingången i Europa under innevarande kvartal.

“Vi har flera marknader där det finns många lokala aktiviteter, varav vissa drivs av subventioner och andra av enorma projekt. Så det är lite plus och minus i den europeiska mixen. Så det är en lite splittrad bild i Europa. Men överlag är det positivt i de andra regionerna”, sade ledningen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

Systemair - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -