FASTIGHETER
BLACKSTONE SER ÅTERHÄMTNING FÖR SEKTORN - MARKETWIRE (Direkt)

2024-05-30 11:04

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kapitalförvaltaren Blackstones operativa chef Jonathan Gray anser att nu är rätt tillfälle att investera i kommersiella fastigheter då han ser tidiga tecken på en återhämtning för sektorn.

Det sade han till analytiker på en Bernstein-konferens som hölls under onsdagen, enligt en utskrift från S&P Global Market Intelligence och som Marketwire har tagit del av.

"Jag säger inte att det här är någon form av skarp V-formad återhämtning - men när vi kommer till den här bottenperioden vill du försöka allokera kapital till sektorn", sade han enligt Marketwire.

Kapitalförvaltaren har i nuläget omkring 64 miljarder dollar i torrt krut att stoppa in i fastighetssektorn enligt Jonathan Gray.

Han tillade samtidigt att många kommer förbli försiktigt inställda till fastighetssektorn, avskräckta av negativa rubriker från förr.

Han tror inte heller att de negativa rubrikerna kommer att försvinna.

Blackstone-chefen sade vidare att det nya utbudet på fastigheter har minskat "dramatiskt", samtidigt som kostnaderna för kapital nu börjat sjunka.

Han tror dock inte att sentimentet kring sektorn kommer vända inom kort.

"Marknaden kommer att vara mycket negativ till fastigheter en tid, det är jag säker på, och det är precis så dessa cykler tenderar att vara", sade Jonathan Gray vidare.

Blackstone har investerat i sektorn både i Sverige och i övriga världen under 2023. Under förra året tvingades Blackstone dock öppna upp sin fastighetsinvesteringsfond då investerare försökte få ut sina pengar, något som sedermera hanterades. I februari uppgav Blackstone att de kunnat möta alla investerares krav på inlösen den månaden, enligt Financial Times.


Emanuel Furuholm +46 8 5191 7925

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -