BÖRSEN
SVAGT UPP VÄNTAS, SKANSKA FÅTT STORORDER I USA (Direkt)

2024-07-10 08:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen förväntas inleda onsdagenshandeln marginellt upp. Fastighetsbolaget Neobo och bostadsutvecklingsbolaget JM återfanns bland onsdagens rapportbolag, Skanska har tecknat miljardkontrakt i New York.

Vid 8.20-tiden indikerade terminshandeln hos IG Markets en lätt uppgång om 0,1 procent för storbolagsindexet OMXS30. Ute på kontinenten såg tyska DAX-indexet ut att stiga 0,1 procent, medan franska CAC 40 indikerade en nedgång om 0,1 procent.

De amerikanska börserna stängde kring nollstrecket på tisdagskvällen. Fed-chefen, Jerome Powells, utfrågad av senaten sade att USA:s arbetsmarknadsförhållanden är starka, men inte överhettade. Jerome Powell kommer även att bli utfrågad i representanthuset senare på eftermiddagen.

Asienbörserna handlades blandat på onsdagsmorgonen, där Nikkei 225 i Tokyo steg till nya rekordnivåer.

Bland enskilda bolag i Sverige har Skanska tecknat avtal med transportmyndigheten i delstaten New York i USA för ett projekt för att ersätta en bro. Kontraktet är värt motsvarande 6,3 miljarder kronor.

Sektorkollegan Peab har fått uppdraget att bygga Göteborgs nya stationshus och kontraktssumman uppgår till 870 miljoner kronor.

I sin rapport för det andra kvartalet redovisar fastighetsbolaget Neobo, en avknoppning av SBB, hyresintäkter på 227 miljoner kronor, jämfört med 220 miljoner kronor samma kvartal föregående år.

Bostadsutvecklingsbolaget JM meddelade ett rörelseresultat på 169 miljoner kronor i det andra kvartalet. Analytiker hade i genomsnitt räknat med 190 miljoner kronor, enligt Infronts prognossammanställning. I sitt vd-ord skriver Mikael Åslund att det kommer dröja innan det noteras en markant förbättring på marknaden för nyproduktion.

Vidare rapporterade Bulten, som är en underleverantör till fordonsindustrin, ett rörelseresultat om 74 miljoner kronor för det andra kvartalet, jämfört med 50 miljoner kronor samma period föregående år.

Livekasinoleverantören Evolution uppger att facket i Georgien på tisdagen försett bolaget med en lista över anställda som kan komma att gå ut i strejk den 12 juli. Enligt Evolution utgör listan "färre än 500 individer", av över 8.000 anställda i Evolutions studio.

På analysfronten har Barclays Capital återupptagit bevakningen av Volvo med rekommendation jämvikt och riktkursen 300 kronor. Aktien stängde tisdagens handel kring 263 kronor

SEB Equities har sänkt sin rekommendation för Telia till behåll från köp. Riktkursen 31 kronor upprepas. Telekom-aktien stängde på cirka 28 kronor föregående handelsdag.

Vidare har Pareto Securities höjt riktkursen för ABB till 650 kronor från 600 kronor. Rekommendationen köp upprepas. ABB-aktien avslutade tisdagshandeln kring 588 kronor.


Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt                


Infront.co
© Nyhetsbyrån Direkt AB

Peab B - I dag

{point.key}

Skanska B - I dag

{point.key}

Telia Company - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Evolution - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Neobo Fastigheter - I dag

{point.key}

Bulten - I dag

{point.key}

Samhällsbyggnadsbo. i... - I dag

{point.key}

Volvo B - I dag

{point.key}

Telia Company - I dag

{point.key}

JM - I dag

{point.key}

ABB Ltd - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -