DBP
500 MEUR FÖR SI-053 MED MYCKET KONSERVATIVA ANTAGANDEN - VD (Direkt)

2022-11-16 12:29

STOCKHOLM (Direkt Studios) Double Bond Pharmaceutical är på radarn bland key opinion leaders globalt och har diskussioner med potentiella partners vad gäller

hjärntumörsläkemedlet SI-053.

Det meddelade vd Igor Lokot vid onsdagens Mangold Insight Investerardag.

Han förklarade att SI-053 med mycket konservativa antaganden kan ge upphov till 500 miljoner euro i bruttointäkter. Det är baserat på att läkemedlet tar 10 procent av de sju största marknaderna för glioblastom.

Bolagets stora förhoppning är att SI-053 inom fyra till sex år kommer att ingå som standardbehandling mot hjärntumörer, enligt Igor Lokot.

Vd:n förklarade att antalet lovande projekt inom området har minskat de senaste åren, baserat på samtal bolaget haft med insatta läkare. Därför är fokuset stort på SI-053 och det är viktigt att Double Bond Pharmaceutical finjusterar protokollet och gör kandidaten så attraktiv som möjligt för att inte äventyra kommande kliniska prövningar, framgick det.

"Därför väljer vi de bästa klinikerna i Europa med kända key opinion leaders och med mycket kända principal investigators för kommande kliniska prövning", sade Igor Lokot.

Presentationen livesänds på Direkt Studios Youtube-kanal:

https://www.youtube.com/watch?v=dQe8KRxaFWg

Eventet filmas på uppdrag av Mangold Insight. Direkt Studios står för teknisk produktion och distribution, för innehållet ansvarar Mangold Insight och respektive bolag som presenteras. Direkt Studios är en fristående verksamhet inom Nyhetsbyrån Direkt och produktionen är i sin helhet frikopplad från Nyhetsbyrån Direkts övriga redaktion.

Direkt Studios +46 8 5191 7900

Nyhetsbyrån Direkt


Double Bond Pharmaceut... - I dag

{point.key}

Mangold - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -