Köpsignal i fastighetsbolag

Teknisk analys Stockholmsbörsens stigande trend är intakt och om den närmaste motståndsnivån bryts är uppsidan stor. Bland enskilda aktier sticker ett fastighetsbolag ut med en köpsignal.

OMX Stockholm 30

OMXS30 visade marginella rörelser under den senaste veckan. Index rör sig fortfarande i en stigande trend sedan 2012 och vidare rörelser innanför den indikeras, enligt Investtechs tekniska analys.

Sedan februari konsolideras index mellan stödet runt 1 330 punkter och motståndet runt 1 370 punkter. För tillfället närmar sig index motståndet vid 1 370 punkter, vilket kan ge en reaktion ned. Definitionen av motstånd innebär att fler och fler säljare kommer fram ju närmare kursen ligger motståndet.

Brott upp kommer däremot att ge en köpsignal och då är uppsidan, stor särskilt om index stänger över tidigare topp vid 1 377 punkter.

Investtechs rekommendation: Svagt köp

Balder

Balder rör sig i en stigande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stigande trend indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att efterfrågan bland investerarna är ökande.

Aktien har brutit motståndet vid 82 kronor och där finns nu stöd. Brott upp genom motstånd är en köpsignal. Det gäller särskilt om volymen ökar samtidigt.

Säljare som låg vid motståndet är borta men det finns fortsatt hög efterfrågan på aktien. Uppsidan är stor utan motstånd. Positiv volymutveckling, med hög omsättning när aktien stiger, bekräftar den senaste månadens uppgång och brottet upp. 

Investtechs rekommendation: Köp

Doro

Doro sjönk efter måndagens rapport. Aktien har brutit den stigande trenden och har rört sig i sidled efter trendbrottet. Aktien konsolideras för tillfället mellan stöd vid 39-40 kronor och motstånd vid 44-45 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning.

Negativ volymutveckling, med hög omsättning när aktien sjunker, bekräftar trendbrottet och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att pessimismen är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja. Aktien är negativ på insiderhandel efter flera försäljningar i mars och april.

Investtechs rekommendation: Svagt sälj

Aerocrine

Aerocrine sjönk efter måndagens rapport. Aktien ligger i en fallande trend och vidare rörelser innanför den indikeras. Stöd finns vid 5,30 kronor och motstånd vid 6,70 kronor. Brott på en av de nivåerna kommer att signalera fortsatt riktning. 

Negativ volymutveckling, med hög omsättning på måndagen, bekräftar nedgången sedan april och försvagar aktien på kort sikt. Hög volym på nedgång indikerar att pessimismen är ökande och att många investerare går ned i pris för att sälja.

Investtechs rekommendation: Sälj


Vill du veta mer om hur teknisk analys tolkas, klicka här.

INVESTTECH

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -