Guldregn över Ahlsells chefer

Börsnotering Teknikdistributören Ahlsell ska enligt ett pressmeddelande som publicerades sent på fredag kväll införa ett långsiktigt incitamentsprogram riktat till bolagets ledning och nyckelmedarbetare.

Programmet, som löper i fyra år, kan komma att medföra en utspädning om upp till 2,7 procent och kosta aktieägarna upp till 788 miljoner kronor, framgår det av pressmeddelandet.

Syftet med programmet sägs vara att "uppmuntra till ett brett aktieägande bland bolagets nyckelanställda, rekrytera och behålla kompetenta och talangfulla medarbetare, stärka länken mellan nyckelmedarbetarnas och bolagets respektive målsättning samt att höja motivationen".

För fullt deltagande i programmen krävs att nyckelmedarbetare investerar totalt cirka 200 miljoner kronor av egna medel. Högsta enskilda investering är 12 miljoner kronor, uppger bolaget vidare.

Enligt Dagens Industri har programmet, som klubbades så sent som den 16 oktober och drevs igenom bakom ryggen på bolagets banker, orsakat stor irritation bland investerare.

"Man har gömt det i en not och inte sagt något och har inga bra svar. Klart folk är irriterade - utspädningen är ganska stor", säger en större investerare till tidningen.

Prisintervallet i det teckningserbjudande som föregår handelsbolaget Ahlsells börsnotering ligger på 45-58 kronor per aktie.

Prisintervallet motsvarar ett marknadsvärde för hela bolaget i häradet 19,8 - 23,4 miljarder kronor. Erbjudandet omfattar cirka 30 procent av aktierna i bolaget, något som huvudägaren kan utöka med 9 procentenheter. Inklusive övertilldelningsoptioner kan erbjudandet omfatta dryg 43 procent av aktierna.

Beräknad handelsstart på Stockholmsbörsen är den 28 oktober.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -