Affärsvärldens nya aktierekommendationer

Börs Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i Epiroc och Midway i sin senaste utgåva. Fabege får däremot en säljrekommendation medan Concentric får rådet vänta.

 När det gäller gruv- och infrastrukturutrustningsbolaget Epiroc lockas tidningen bland annat av hög och relativt stabil rörelsemarginal, en solid balansräkning, samt bra kassaflöden.

Rekommendationen blir köp med tillägget att det gäller "för den med ett investeringsperspektiv som sträcker sig längre än nästa konjunktursvacka".

I en analys av konglomeratet Midway ser Affärsvärlden en undervärderad aktie efter flera års ökenvandring och pekar på att bolaget är "på rätt väg under en ny ledning". Rekommendationen blir därför köp.

"I en grov summan av delarna-kalkyl når Affärsvärlden ett värde på omkring 20 kronor per aktie, vilket ger en uppsida på nära 50 procent från nuvarande nivåer", skriver tidningen om Midway.

Lika positivt inställda är inte Affärsvärlden till verkstadsbolaget Concentric, vars lönsamhet har toppat enligt tidningen. På grund av den svaga tillväxthistoriken samt de osäkra utsikterna framåt manar Affärsvärlden till försiktighet och därför blir rekommendationen att vänta.

Fastighetsbolaget Fabeges aktie har haft en stark utveckling på senare år men med en avgående vd och högre räntor ser Affärsvärlden mörka moln på horisonten. Rådet blir därför att sälja.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -