Indien står starkt med långsiktig tillväxt!

ANNONS Indiens ekonomi stiger och aktiemarknaden nådde nyligen en rekordhög nivå. Landet står starkt i investerares ögon när det gäller långsiktig tillväxt. Jämfört med övriga Emerging markets betraktas Indien som en av de mest stabila tillväxtmarknaderna under ledning av premiärminister Narendra Modi. Vad ligger bakom uppgången i Sydasiens största ekonomi?

Den indiska ekonomin kommer att bli den tredje största i världen år 2031, enligt en färsk rapport från Morgan Stanley. Landet betraktas som en av de mest stabila tillväxtmarknaderna och har under det senaste decenniet stärkts avsevärt.

Indien kan erbjuda fantastiska möjligheter för investerare menar förvaltarna för Jupiter India Select, Avinash Vazirani och Colin Croft har lång erfarnhet och Avinash har förvaltat indiska aktieportföljer sedan 1995. Åtgärder som införandet av varu- och tjänsteskatt samt den indiska konkurslagen har bidragit till landets framgångar.

De finansiella reformerna i Indien under Covid och post-Covid innebar jämfört med andra tillväxtmarknader att de inte gjorde “‘helicopter drop” av pengar in i systemet. Detta bidrog till ett lägre inflationstryck (kärninflation var 4.9%¹, med en ekonomisk tillväxt om 7.8%²). Tack vare detta har bolagen haft en god tillväxt efter Covid.

Vilka faktorer driver Indiens tillväxt?

• En gynnsam demografi driver Indiens ekonomi och arbetskraft.


• Genom statliga reformer formaliseras den indiska ekonomin alltmer, vilket skapar betydande möjligheter för alla företag tex en ny konkurslag.


Teknisk Innovation - Indien är redan den obestridda ledaren inom export av IT-tjänster. I kombination med en ung, välutbildad befolkning och ett statsägt tekniskt ekosystem, ger Indien ett gynnsamt klimat för innovationer.


Statliga reformer och tekniska innovationer, i kombination med ökad finansiell integration, skapar möjligheter för en betydande tillväxt i den finansiella sektorn och företagsutlåningen.

• Indiens framsteg inom tillverkningsindustrin ökar. Framförallt när allt fler globala företag följer en Kina+1-strategi, vilket innebär att de diversifierar sin verksamhet utanför Kina samtidigt som de behåller sin närvaro i landet.

Jupiter India Select L USD A Inc - handla fonden | Avanza

Indienbörsen nådde nyligen en all-time high – har de som stått vid sidlinjen missat chansen?

Indien har alltid varit en fantastisk plats för investerare. De som upptäcker det först nu är möjligtvis sena till festen, men det betyder inte att de har missat chansen. Vi ser Indiens unika kombination av demografiska förändringar och statliga reformer, i kombination med mycket gynnsamma utsikter för teknik-, finans- och tillverkningssektorerna som övertygande faktorer till landets fördel.Enligt vår uppfattning har Indien fortfarande flera decennier kvar av sin tillväxtresa, och skarpsinniga investerare som kan se tillväxtpotentialen och samtidigt vara tålmodiga och disciplinerade under upp- och nedgångarna har en mängd lockande möjligheter att välja mellan.

Hur ser Jupiter India Select´s investeringsstrategi ut?

Teamet förvaltar fonden Jupiter India Select med investeringsfilosofin, ”GARP ” Growth at Reasonable Price” och letar efter bolag med tillväxtmöjligheter som handlas till nivåer som tyder på att deras framtidsutsikter har undervärderats av marknaden. Resultatet är en differentierad portfölj med 60–80 investeringar i både stora och små bolag.

Hos Avanza är Jupiter India Select den Indienfond som gått bäst i år, ett, tre år och topp tre på fem år. Fondens största innehav är tobakstillverkaren Godfrey Philips India, State Bank of India och sjukhusoperatören Fortis Healthcare.

Jupiter India Select L USD A Inc - handla fonden | Avanza

Investeringar på tillväxtmarknader innebär större risk än investeringar på mer traditionella marknader. Detta kan resultera i stora fall i fondens värde under korta tidsperioder. Fonden investerar i mindre företag, som kan vara mindre likvida än investeringar i större företag och kan ha mindre resurser än större företag för att hantera oväntade negativa händelser. Som sådana kan prisfluktuationer ha en större inverkan på fonden. För mer information om fonden läs det senaste prospektet och KIID här www.jupiteram.com.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -