EcoRub
Ecorub har däckklipp i drift i Hökmark - ska flyttas till Ånäset under sommaren (förtydligande) (Finwire)

2024-02-23 11:55

(förtydligar i stycke två, lägger till tredje stycket, samt korrigering kring vd i fjärde stycket)

Miljöteknikbolaget Ecorub meddelar att dess nya elektriska däckklipp är i full drift på den tillfälliga däckåtervinningsanläggningen i Hökmark.

Detta aviseras samtidigt som bygget av en ny anläggning för däckåtervinning i Ånäset är igång. Svensk Däckåtervinning AB, SDAB, står bakom anläggningen. Byggnationen startade i höstas. Anläggningen väntas bli fullt driftsatt i augusti. Planen är att bolagets nya anläggning för däckklipp kommer att flyttas från Hökmark och installeras i Ånäset under sommaren. Anläggningen kommer drivas av Ecorub.

"Övrig verksamhet, såsom produktion av återvunna material och produkter, kommer att vara kvar i Hökmark vilket innebär att Ecorub kommer att ha två produktionsanläggningar i drift", framgår det av ett pressmeddelande.

Den nya däckåtervinningsanläggningen i Ånäset beskrivs som en viktig del i samarbetet mellan Ecorub och Svensk Däckåtervinning, SDAB.

"Det är fantastiskt kul att vi redan kommit så långt med bygget av vår däckåtervinnings anläggning i Ånäset. Just den här anläggningen är vår enda anläggning norr om Gävle. Här återvinner vi alla däck i Västerbotten och Norrbotten. Den är också en viktig del i vår nationella satsning gentemot ökat förtroende för materialet i samhället och ökat materialvärde", säger Fredrik Ardefors, vd för SDAB.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire
newsroom@finwire.seredaktion@finwire.org
© Copyright

EcoRub B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -