Inwidos orderstock växer

Börs Fönstertillverkaren Inwido redovisar ett operationellt ebita-resultat på 83 miljoner kronor för det första kvartalet 2017.

Analytikerna hade enligt SME Direkt räknat med ett operationellt ebita på 47 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 1.365 miljoner kronor, mot väntade 1.207 miljoner.

Inwidos orderstock var vid utgången av det första kvartalet 29 procent högre än vid samma tidpunkt 2016. Under det första kvartalet steg orderingången 38 procent.

Det framgår av delårsrapporten där vd Håkan Jeppson samtidigt påminner om att det första kvartalet är Inwidos säsongsmässigt minsta och att påsken dessutom inföll under det första kvartalet ifjol, vilket försvagade jämförelsetalen något.

"Marknaderna i Norden har generellt varit bra och vi ser en positiv trend avseende konsumentförtroendet. Inte minst i Danmark där den starka utvecklingen från slutet av 2016 fortsatte", skriver vd i rapporten.

I Sverige vände orderingången upp och ökade med 13 procent i kvartalet främst driven av en stark nybyggnation. Även Finland utvecklas positivt, framförallt inom nybyggnation och växte organiskt med 11 procent. Danmark växte 21 procent organiskt.

Affärsenheten e-Commerce fortsätter enligt Inwido att växa kraftigt och ökade försäljningen med 51 procent och orderingången med 23 procent, med fortsatt god lönsamhet.

"Vi finns nu med e-handel på sju marknader. Vissa av dem visade en mycket stark utveckling där Norge sticker ut med en fördubblad försäljning", skriver vd.

Inwidos samlade bedömning är att marknaderna totalt sett inte ökat i samma takt som bolaget, vilket innebär att Inwido ytterligare har stärkt sina positioner.

Håkan Jeppsson skriver vidare att Inwido arbetar intensivt med att hitta nya förvärvsmöjligheter.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -